Megjelent! LAJKÓ FÉLIX: NEKED

Megjelent! LAJKÓ FÉLIX: NEKED

Lajkó Félix Bartos Erika gyerekverseit zenésítette meg, amelyek Tintér Gabriella hangján kelnek életre a korongon.

Noha gyereklemezről van szó, Lajkó Félix az anyagot nem csak gyerekeknek szánja; hite szerint a versek csakúgy, mint a zene legalább annyira szólnak felnőtteknek is. A lemez eladásából származó bevételt jótékony célra fordítják: a Vajdasági Tehetségsegítő Tanácsnak ajánlják fel, ezzel támogatva a Vajdaságban élő kiemelkedő zenei tehetségű diákokat.
 
„Ez szerintem csak idézőjelben gyereklemez, annak, aki meghallgatja, kiderül, hogy nemcsak a zene, de a versek sem csak gyerekeknek íródtak, a felnőttek számára ugyanolyan élményt jelenthetnek. Nyilván eredetileg gyerekeknek készültek a költemények, de aki csak egy kicsit is emlékszik még a gyerekkorára, az remekül szórakozik majd a dalokat hallgatva. Ha a kocsiban együtt hallgatja a család, szerintem senki sem fog unatkozni.”
„A versek – ha az ember odafigyel rájuk – bármelyikünk életéről szólhatnak. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek érzéseit, gondolatait, világát éneklik meg. Szeretetről, rajongásról, életről és halálról szólnak.  Sok olyan gondolatot találtam a versekben, amelyekben ráismertem a magam és a saját gyerekem érzéseire, félelmeire.”
 
(Lajkó Félix a nullahategy.hu-nak)
 
A lemez kapható a Fonó webboltjában, a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron a Fonó CD standján, a terjesztőknél és digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, dalok.hu stb. felületein.
 
 
1. Hiszti 1'45"
2. Boszorka 2'11"
3. Festek 2'22"
4. Göncölszekér 1'40"
5. Parkoló 3'23"
6. Szomorkodó vers 1'56"
7. Neked 2'30"
8. Zöldségleves 3'40"
9. Kutyhűség 1'27"
10. Tenger 1'16"
 
Zeneszerző: Lajkó Félix
Versek: Bartos Erika
Ének: Tintér Gabriella
A felvétel a Fonó Stúdióban készült 2015-ben.
Hangmérnök: Kopcsik Márton - Bresaola Studió
Borítóterv: Bartos Erika
Nyomdai előkészítés: Kiss Dóra, Szilasi Marianne
2016 Fonó Budai Zeneház