Megjelent Molly Burch új nagylemeze

Megjelent Molly Burch új nagylemeze

Bemutató koncert november 22-én az A38 Hajón

Füstösség, gyengéd szorongás, érző szív: a texasi country folk legújabb nagy reménysége, Molly Burch először Magyarországon! A 2017-es, Please Be Mine című bemutatkozó lemezével már világszintű sikereket elérő, nem burkoltan szorongó énekesnő októberben új albummal jelentkezett, amelynek turnéján az A38 Hajó Kiállítóterében ad koncertet november 22-én.
 
 
Molly Burch zenéje a ‘60-as évek americanájából indul ki: bár Kaliforniában született, de a műfajt a texasi Austinban való letelepedése után fejlesztette tökélyre.
 
Énekstílusát leginkább Angel Olsenéhez hasonlítják: fényes hangjával magával ragadóan énekli meg minden szorongását, egy teljes albumnyi anyagot írt már meg melankóliába fojtva, és a keserédes hangulat a következő nagylemezen is folytatódik: az október 5-én megjelent First Flower fókuszában az elkopott barátságok, ambivalens testvéri viszony és persze további morzsák Burch szorongásaiból.
 
Molly Burch zenéje igazi terápia: túllép a közhelyeken, és popzenészhez képest komoly mélységeket nyit meg. Deklaráltan a kételyek érdeklik, dalaiban saját lelki transzparenciáját érezhetjük.
 
Totális depresszió helyett mégis bőven találunk szerethető elemeket a zenéjében: a keserédességhez hozzá tartozik a töretlen őszinteség és közvetlenség, ami olyan érzést kelt, mintha egy rég nem látott, megtört barát énekelné el nekünk a problémáit. A frissen megjelent First Flowert hasonlóan meghitt környezetben, az A38 Hajó különleges hangulatú, dunai kiállítótermében mutatja be a budapesti közönségnek november 22-én.

Helyszín