Megnyílt a MONYO Land – Ilyet még nem láttál Budapesten!

Megnyílt a MONYO Land – Ilyet még nem láttál Budapesten!

Vár a MONYO Land!

Június 18-án megnyílt a MONYO Land, Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelye a dinamikusan fejlődő MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde kertjében.

Fotók: Hinkelmann Alexandra

A MONYO Land több mint koncerthelyszín: teljes kikapcsolódást biztosít a hétköznapok monotóniájából. Az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú helyszínükön különleges élményt nyújtsanak a program gerincét képező élőzenei koncertekkel és egyéb szórakozási lehetőségekkel, minőségi sörökkel – a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tízféle különböző csapolt sör lesz kapható  és vendéglátással.

Itt olyan dolgok kerülnek alapból a vendégek poharaiba, ami máshol a fullextra: a csapolt kézműves sörök mindegyike a MONYO eredeti saját receptje, a szokásos extravagáns ízekkel, közülük némelyik itt kerül először bemutatásra. A gasztro-léc is magas: együttműködő partnerük a velünk egyívású és hasonlóan maximalista Tuning Burger csapata, akik nemcsak a húspogácsákról tudnak mindent, hanem a vendéglátás szót is komolyan veszik. Természetesen a kínálat minden más elemét  az üdítőket és az egyéb szeszes italokat  is úgy válogattuk az immáron kötelező minőségen túl, hogy mindenki találjon kedvének valót.

A koncerthelyszínen túl a főzde is igazán különleges: Európa egyik legmodernebb sörfőzdéje épül itt, amely túl azon, hogy megsokszorozza a Monyo korábbi főző-kapacitását, alkalmanként a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A szezon közepétől tervezett főzdetúrák keretein belül a látogatók is megismerhetik azt a varázslatot, aminek bűvkörében a Monyo alapítói és csapata töltik az életüket.

A MONYO Brewing Co. sörfőzdét 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester, céljuk az volt, hogy minél több emberhez eljuttassák minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos háttérű befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése.

A sörfőző berendezések modernizálása és a gyártási kapacitás növelése mellett így lehetőségük nyílt régi álmaik megvalósítására is. Elhatározták, hogy a zeneszeretetüket és a söreiket összehozzák, és az új telephely udvarán útjára indítanak egy élőzenés koncerthelyszínt. Így 2021 tavaszán megnyitotta kapuit a MONYO Land, amely a nyári szezon folyamán 50 koncertnapos programmal készül Budapest szórakozni vágyó közönségének, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.

(x)

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: