Megnyitott MONYO Land, Budapest legújabb szabadtéri koncerthelyszíne

Megnyitott MONYO Land, Budapest legújabb szabadtéri koncerthelyszíne

Csaknem ezer fős zártkörű nyitóbulit tartott tegnap a MONYO Land csapata: bár a nagyközönség csak pénteken veheti birtokba Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelyét, a szakmabeliek és a bennfentesek már tegnap este kipróbálhatták a minden elemében új élményt kínáló helyet, a dinamikusan fejlődő MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde kertjében.

A résztvevők - a sajtó és a zeneipar képviselői, valamint a főzde partnerei és dolgozói - a Supernem zenekar koncertjén és az azt követő táncos partin tesztelhették le, milyen élmények várnak a hely látogatóira az idei szezonban. Az egyedi, karakteres hangulatú helyszínen csupa olyan dolog várta a vendégeket, amelyek nem megszokottak a hazai koncerthelyeken: tízféle csapolt kézműves sör, köztük a ház söre, az itt bemutatott Party Animal (pilsner), valamint a Tuning Burger csapata által készített rendhagyó, csúcsminőségű fogások, szmókerből kikerült barbecue ételek és hamburgerek.
 
Az este hangulatát a feltörekvő ifjú tehetség Saya Noé koncertje és a Zenél Az Utca projekt utcazenészei alapozták meg, a szerencsések pedig megnézhették üzembe helyezése előtt a MONYO Brewing új főzdecsarnokát, Európa egyik legmodernebb sörfőző technológiájával felszerelve (erre a szezon közepétől a közönségnek is módja lesz).
 
A hazai alternatív / rendhagyó popzenei élvonalból válogató program pénteken startol, a koncertek után táncos levezető - vagy akár energia-feltöltő - bulikkal.
 
A nyitóhétvége fellépői:
2021.06.18 Middlemist Red, vendég: Flanger Kids
2021.06.19 Fran Palermo, vendég: DLRM
 
A nyitó hetek további programja:
2021.06.25 Amobea + Analog Balaton
2021.06.26 Sena, vendég: Kemonication Band
2021.07.01 Azahriah
2021.07.02 Bohemian Betyars
2021.07.03 Dé:Nash, vendég: Beton.Hofi
 
 
A szezon összes eddigi bejelentett fellépője: Bohemian Betyars - Carson Coma - Bëlga - Azahriah - Lóci Játszik - Ivan & the Parazol - Fran Palermo - Péterfy Bori & Love Band - Supernem - Elefánt - Aurevoir. - Random Trip - Cloud 9+ - Middlemist Red - Konyha - Saiid - Ricsárdgír - Lázár Tesók - Mirror Glimpse  - The Biebers - Fatal Error - Dé:Nash - Sena - Hősök - Pál Utcai Fiúk - Európa Kiadó - Kaukázus - Pannonia Allstars Ska Orchestra - Erik Sumo Band - colorStar - Anima Sound System - Talamasca (FR) - Beton.Hofi - Analog Balaton - The Carbonfools - Amoeba - Kies - Felső Tízezer - Ketioz - 6363 - Tkyd - Jazzékiel - Kemonication Band - Slow Village - Sör És Fű - Killakikitt - Mulató Aztékok - Stereo Kollektiv - DLRM - Flanger Kids - Boebeck
 
Mi a MONYO Land?
 
A dinamikusan fejlődő MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde nyári szabadtéri szórakozóhelyet alapíott MONYO Land néven 1103 Budapest, Gyömrői út 148. c. alatt. A MONYO Land több mint koncerthelyszín: teljes kikapcsolódást biztosít a hétköznapok monotóniájából, az alapítók célja, hogy egyedi, karakteres hangulatú helyszínükön különleges élményt nyújtsanak, a program gerincét képező élőzenei koncertekkel és egyéb szórakozási lehetőségekkel, minőségi sörökkel (a hasonló helyek között egyedülálló módon több mint tízféle különböző csapolt sör lesz kapható) és vendéglátással.
 
Itt olyan dolgok kerülnek alapból a vendégek poharaiba, ami máshol a fullextra: a csapolt kézműves sörök mindegyike a MONYO eredeti saját receptje, a szokásos extravagáns ízekkel, közülük némelyik itt kerül először bemutatásra. A gasztro-lécet az ételek terén is magas: együttműködő partnerük a velünk egyívású és hasonlóan maximalista Tuning Burger csapata, akik nemcsak a húspogácsákról tudnak mindent, hanem a vendéglátás szót is komolyan veszik! Természetesen a kínálat minden más elemét - az üdítőket és az egyéb szeszes italokat - is úgy válogattuk az immáron kötelező minőségen túl, hogy mindenki találjon kedvének valót.
 
A koncerthelyszínen túl a főzde is igazán különleges: Európa egyik legmodernebb sörfőzdéje épül itt, amely túl azon hogy megsokszorozza a Monyo korábbi főző-kapacitását, alkalmanként a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A szezon közepétől tervezett főzdetúrák keretein belül a látogatók is megismerhetik azt a varázslatot, aminek bűvkörében a Monyo alapítói és csapata töltik az életüket.
 
A MONYO Brewing története
 
A MONYO Brewing Co. sörfőzdét 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Antal sörfőző mester, céljuk az volt, hogy minél több emberhez eljuttassák minőségi kraft söreiket. A cég első öt évében dinamikusan fejlődött, organikusan jutott el a házi sörfőzéstől a Főzdepark egyik alapító sörfőzdéjévé. Majd 2019 őszén egy biztos háttérű befektető bevonásával elindult a MONYO történetének eddigi legnagyobb fejlesztése, egy új sörfőzde építése.
 
A sörfőző berendezések modernizálása és a gyártási kapacitás növelése mellett így lehetőségük nyílt régi álmaik megvalósítására is. Elhatározták, hogy a zeneszeretetüket és a söreiket összehozzák és az új telephely udvarán útjára indítsanak egy élőzenés koncerthelyszínt. Így 2021 tavaszán megnyitja kapuit a MONYO Land, amely a nyári szezon folyamán 50 koncertnapos programmal készül Budapest szórakozni vágyó közönségének, elsősorban a péntek és szombat estékre fókuszálva.
 
Fotók: Hinkelmann Alexandra