#Mentsmegegycsapost!

#Mentsmegegycsapost!

Támogatói sörcsomaggal segíti a kraftsör bárokat a MONYO Brewing Co.

A hazai kisüzemi sörös színtér egyik legdinamikusabb fejlődő főzdéje egy olyan csomagot tett fel a webshopjába, aminek az eladásaiból befolyó bevétel teljes egészét a helyek személyzetének ajánlják fel.
 
A budapesti székhelyű MONYO sörfőzdében pontosan tudják, hogy milyen fontosak a kisüzemi sört csapoló helyek és az azokat üzemeltető emberek az itthoni színtér számára. Jelenleg azonban a legtöbbjük kénytelen erősen limitált nyitvatartással működni, vagy már be is zárt. A bevételkiesés pedig hamar leépítésekhez vezethet, amit viszont szeretnének csökkenteni. Ezért összeállítottak egy csomagot, amelynek az eladásaiból befolyó teljes összeget szétosztják a velük legszorosabban együttműködő, az úgynevezett MONYO Family-be tartozó vendéglátóhelyek között. Közös pont, hogy ők ugyanolyan szenvedéllyel csapolják a kraftsöröket, ahogy a MONYO készíti azokat.
 
Így aztán nem meglepő. hogy ebben a példa nélküli krízishelyzetben ott segítik egymást, ahol tudják. Az alábbi budapesti helyekkel szoros ennyire a kötelék:
- Élesztő
- Neked Csak Dezső! – Brewpub & Bistro
- Edison Bar & Ink
- Kandalló Pub
- Pepin Kézműves Söröző
- Corvin Gastropub
- A Kert Bisztró
- Skal
- Minute Lounge & Bar
- Neked Csak 8 (névváltás előtt!)
- Csapház
- Őket tudják a fogyasztók támogatni minden egyes csomag megvásárlásával.
 
A dobozba bekerülő tételeket úgy válogatták össze, hogy a laikusoknak és a kraftsöröket már ismerőknek is nyújtson valamit: a már itthon is közkedveltségnek számító IPA-k és APA-k mellett a „Ments meg egy csapost!”–csomagba került még többek közt egy extra milk stout vaníliával, laktózzal és rózsaborssal, és a hazai sörkultúra előtt való tisztelgésként egy bécsi ászok is. A pakk ára 4990 forint, amelynek teljes összege a már említett „családtag”-okhoz kerül majd az akció lezárulta után.
 
A Ments meg egy csapost csomag pontos tartalma:
- 1 üveg MONYO Cherry Hero (meggy ale, 4,3%)
- 1 üveg MONYO We Don’t Like Pepperazzis (extra milk stout laktózzal, vaníliával és rózsaborssal, 6,2%)
- 1 üveg MONYO Bipolar Bear (white IPA bio citrushéjjal, 6,1%)
- 1 üveg MONYO Keep Calm It’s A Vienna Lager Without Any Bullshit (bécsi ászok, 4,8%)
- 1 üveg MONYO Flying Rabbit (amerikai stílusú IPA, 6,5%)
- 1 üveg MONYO Hungarian Terroir: Tokaj (Belgian strong ale a Bodrog Borműhely édes furmint törkölyével, 8,6%)
 
Ez a fajta támogatói csomag egyébként csak azoknak lesz meglepő, akik nem tudják, hogy MONYO Brewing Co. története a mára már MONYO Tap House néven működő kraftsör bárral indult: a tulajdonos, Pein Ádám hiába szeretett volna hazai kisüzemi söröket csapra tenni, akkoriban még annyira ingadozónak találta a legtöbb főzde által képviselt minőséget, hogy inkább úgy döntött, megfőzi ő a csapravalót. Csakhogy mindenfajta háttértudás nélkül ez kihívásnak bizonyult, ezért kereste fel Németh Antalt, aki ekkoriban (2014 magasságában) már az ország egyik leg(el)ismertebb gerilla sörfőzőjének számított. A többi pedig, ahogy a Főzdeparkban mondani szokás, sörtörténelem. Ezek fényében nem meglepő, hogy a sorozatos bezárások után egyértelmű volt számukra, hogy lépniük kell, mielőtt még kedvenc helyeik nem csak ideiglenesen húzzák le a rolót.
 
A „Ments meg egy csapost!”–kezdeményezéssel egy időben a sörfőzde több akciós árú, tematikus csomagot is feltett a MONYO webshopjába. „Ezzel is szerettünk volna valamennyit visszaadni a MONYO Brewing Co. körül kialakult közösségnek és megkönnyíteni mindenkinek az otthon töltött időt. Nem akartuk, hogy a megszorítások miatt bárkinek is le kelljen mondania a krafsörök nyújtotta örömökről.
 
Vannak olyan válogatások, amikben a komlóhangsúlyosabb, IPA-stílusú söreink dominálnak, vagy a testesebb fekete tételeink, de gondoltunk például a gyümölcsösebb ízvilágot preferálókra is. Szerintünk érdemes bezárkózni valamelyikkel, a csomag méretétől függően akár több hétre is” – mesélte Prischetzky Botond, a sörfőzde marketing menedzsere. A nyolc (!) új csomag, a már említett Ments meg egy csapost-pakkal együtt kizárólag a MONYO Brewing Co. webshopjáról rendelhető.