„Mert a pillanat rövid, ám legyen vidám és megy minden simán!”

„Mert a pillanat rövid, ám legyen vidám és megy minden simán!”

Nagy buli várható április 15-én a Barba Negrában, a Sex Action eredeti felállásban lép színpadra, míg az épp új lemezén dolgozó Rómeó Vérzik az elkövetkező jó pár hónap egyetlen fővárosi koncertjét adja. Kovács Koppányt és Szendrey Zsoltot faggattuk.

A beharangozó videók alapján már nagyon készültök a koncertre, ráadásul a zenekar is most lépett a 27. életévébe. 
 
Sok év telt el, de azzal szembesülni, hogy 27 év után is vannak emberek, akikben mélyen ott van a Sex Action és a régi közös élmények, a legjobb a világon. Zenekari oldalról nézve pedig ugyanilyen jó, hogy a régi sérelmeken felülemelkedve ismét együtt tud dolgozni az ember a régi barátaival. A zenekarosdi felér egy családi együttéléssel, ahol nyilván akadnak problémák is. Sok tönkrement zenekart ismerünk, de kevés zenekar tudhatja magának azt az utat, amit a Sex Action. A rocktörténelem egyik legendája, hogy a Sex Action magából két zenekart kreált, a Sex Actiont és az Actiont. 
 
Akkor hát Ganxsta Zolee is veletek tart?
 
Ha nem megy Los Angelesbe, akkor igen. 
 
A 27. év apropóján várható még valami nagyobb megmozdulás idén? 
 
A rendszeres klubkoncertek nem feltétlenül ennek a zenekarnak valók már, hiszen felnőtt azóta több generáció. Ezért van az, hogy kiemelt koncerteken láthatnak minket azok, akiknek még mindig a lételemei vagyunk. Nincsen ez erőltetve, évi pár alkalomról beszélhetünk. Ilyen a mostani is, aminek én külön örülök, mert a Rómeó Vérzik személyes kedvencem, és a fesztiválokon kívül nem nagyon volt eddig lehetőségünk egy színpadon játszani. Még az is lehet, hogy közösen is zenélünk valamit a Barba Negrában, de nem tervezünk előre semmit, a spontán dolgok a legjobbak. A Sex Actionnel kapcsolatban vannak ötleteink, amikkel majd idővel előállunk. Szeretnénk frissíteni a műsoron úgy, hogy a közönség mégis azt a zúzós dirty rockot kapja, amit megszokott. Nagyon úgy néz ki, hogy jól megy a közös munka. 
 
Melyik a kedvenc Rómeó Vérzik-albumod?
 
Mindegyik. Ők maguk sem tagadják a Sex Action-hatásokat a zenéjükben, ehhez méltán viszik tovább a zászlót más közegekben, akár a fiatalabbak körében. Ha dalt kéne választanom, akkor a Kiskakas lenne az.
 
 
 
Elég kecsegtető a hír, hogy ugyanazzal dolgoztok a készülő lemezen, mint az Engedd belém albumon. 
 
A Rock'n'Roll az élet volt az utolsó lemez, amin Sheer Max Viktorral dolgoztunk együtt. Utána még kijött két album, a Hadd égjen és a Három, majd a tavaly megjelent Ébresztőt ismét együtt csináltuk, ami az új album beharangozó dala is egyben. Áprilisban megyünk a SuperSize stúdióba rögzíteni a lemezt, már javában demózunk, a dalok 95%-a készen van, a helyszínen már csak finomítani kell őket. Most sem a trendeket követjük, elsősorban magunknak csináljuk, érződni fog rajta, hogy mi vagyunk. A saját stílusunkon belül viszont sokszínű lemez lesz, ami terveink szerint júniusban jelenik majd meg. A legutóbbi albumnál nagy sikere volt az előrendeléses meglepetéseinknek, úgyhogy ehhez hasonlóra most is lehet majd számítani. Szeretünk kedveskedni a leghűségesebb rajongóinknak, akár egy névre szóló CD-vel. 
 
A stílusotokat Írországban is ennyire átérzik, hogy már másodjára adtok Dublinban koncertet? 
 
Kint élő magyaroknak fogunk ismét kint játszani. Persze, lehet, hogy betéved majd egy-két ír vagy angol is. A barátaink hívtak meg minket Dublinba, akiknek szintén van zenekaruk. De amire most kifejezetten készülünk, az a Sex Actionnel közös buli. Nagyon szeretjük őket és örülünk, hogy végre összejön egy nagyszabású, közös budapesti koncert. Nagyon várjuk már, egy új dalt el is fogunk játszani. Aki a magáénak érzi ezt a zenét, az mindenképp jöjjön el, annál is inkább, mert Budapestre legközelebb csak késő nyáron térünk vissza. 
 
Közösen is fogtok játszani?
 
Ez még nincsen tervben, de bármi lehetséges. :) 
 
Melyik a kedvenc Sex Action-lemezed?
 
A legelső és az Olcsó élvezet. 
mm.alvajaro
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. március 28.