„Mindössze magáért az alkotás öröméért készítettünk egy albumot”

„Mindössze magáért az alkotás öröméért készítettünk egy albumot”

Talk2Night interjú

Ha valaki előszeretettel mozgolódik magyar dalok és zenekarok között, már egészen biztosan találkozott a Talk2Night-tagok valamelyik projektjével, hiszen mindannyian már évek óta színesítik a hazai zenei palettát.
 
Az idei DAL-ban is bemutatkozó banda most adta ki az első nagylemezét, amiről a billentyűs, Wagner Emil mesélt. 
 
Szabó Anna
 
Június 12-én érkezett meg az első nagylemezetek. Nagy emiatt rajtatok a nyomás, hiszen mégiscsak a bemutatkozó nagylemezről van szó?
 Az elmúlt másfél év hihetetlenül jól telt számunkra. Rengeteget dolgoztunk és ötleteltünk együtt, hogy létrejöjjön az Ez Együtt Valami. Nagyon jól éreztük magunkat végig és mindössze magáért az alkotás öröméért készítettünk egy albumot. Igazából nem érezzük nyomásnak a megjelenést sem, talán azért, mert nincs elvárás és az eddig megjelent dalainkról pozitív visszajelzéseket kaptunk.
 
A tagok közül mindannyian bizonyítottatok már más formációkban. A Talk2Nightban milyen a közös munka?
 A zenei szekció már 4 éve zenélt együtt egy másik formációban, amikor Vavra Bencével együtt létrejött a zenekar. Elképesztően egymásra találtunk vele és gördülékenyen megy a közös alkotás. 
 
Hogyan születik nálatok egy-egy dal, mi a felosztás a zenekaron belül?
Egy kikötés van: olyan téma nem kerülhet a dalba, amit valaki nem érez magáénak. Fontos számunkra, hogy megtartsuk a szó eredeti értelmében vett zenekari miliőt, vagyis hogy nincs hierarchia, mindenkinek ugyanannyit ér a szava és a véleménye. Bárki hozhat dalt, ötletet és ha mindenkinek tetszik, már csináljuk is. Egyébként az Ez Együtt Valami összes dalát Kosztyu János barátunkkal hangszereltük, törekedve a hangszeres modern pop műfaj egységes összhatására.
 
Mi bújik meg a lemez dalai mögött érzelmileg? Milyen élmények hozták létre az anyagot? 
Úgy érzem, a lemeznek úgy van egy „Talk2nigh-os” feelingje, hogy közben sokszínű is, és ezt a szövegek is tükrözik. Minden esetben a dal hangulata hozta létre a dalszöveget, nem volt prekoncepció, hogy erről vagy arról fog szólni a szám. Fiatalok vagyunk, szeretünk szórakozni, de közben mindenki mély érzésű srác a bandában. A Max nem vagy a Bármikor például bulizós, carpe-diem életérzésű dal, a Vanazapénz vagy a Név a névjegyen pedig egy ironikus, önironikus alkotás. De a lemezen találhatók komolyabb, elgondolkodtató számok is, mint például a Válaszút vagy a Holnap. Azt hiszem, így átgondolva, mindenki megtalálhatja ebben a lemezben magát vagy az épp adott lelki világát.
 
Tervezitek a lemez bemutatását élőben? Van egyáltalán értelme most közeli és távoli jövőre vonatkozó tervekről beszélni?
Mindenképpen szeretnénk egy lemezbemutató koncertet, ha vége a vírus általi korlátozásoknak, erről a Facebook- és Instagram-oldalunkon adunk hírt, amint megvan a dátum.  Ez a közeli tervünk, utána országos, majd európai, végül egy világ körüli turné. Előzenekarnak Justin Timberlake-et szeretnénk, de egyelőre csak a management, valami Mailer-Daemon válaszolgat az e-mailjeinkre.