A 80-as évek legnagyobb mozifilm-slágerei, élőben!

A 80-as évek legnagyobb mozifilm-slágerei, élőben!

Movie Night Reloaded by Rockstars Not Dead

Megidézzük a filmvászon naplementében szárnyaló vadászgépeit, az éjszakai autózást a vészjóslóan forró L. A.-ben, ismét elcsattanhatnak a tinik csókjai a szalagavatón és persze a nézőtéren is. Újraéljük az üldözést a pálmafák szegélyezte kaliforniai utcákon, az utolsó akcióhős, a feltörekvő bokszoló, a 007-es ügynök és a Beverly Hills-i zsaru kalandjait. Hogy mindez hol és mikor? Interjúnkból kiderül, Gellér Tomi válaszol.
 
Interjú: Császár Gergő
Fotók: Gábor Imre 
 
 
Mi is ez a Movie Night Reloaded by Rockstars Not Dead?
 
A Rockstars Not Dead nem egy bizonyos együttes tribute-zenekara, hanem egy egész estés rockshow, ami egy nagyszerű korszaknak, a 80-as éveknek állít emléket. A Movie Night Reloaded koncerten a júliusi, nagy sikerű ősbemutatót szeretnénk megfejelni, még egy kis csavart teszünk majd a műsorba, ami természetesen alapvetően egy koncert, nem filmvetítés! A 80-as évek filmjei hihetetlen látványosak voltak, sok szempontból korszakalkotók. A zenék pedig sokszor már önmagában eladták a filmeket. Ha személyesre fordíthatom, jómagam is sok „movie-t” igazából csak a zenéje miatt szerettem meg akkoriban, az vitte el a prímet a néha kicsit bugyutább történetek ellenére is, klasszikus néznivalóvá téve a filmeket. A cél az akkori hangulat 100%-os megidézése, ráadásul itthon ezeket a dalokat leginkább senki sem vitte még színpadra, főleg ilyen tematikus műsorral!
 
Mi lesz a program?
 
Bő kétórás műsorban, szinte kizárólag a 80-as évek külföldi filmslágerei szólnak majd! Olyan filmeket megidézve, mint a Top Gun, a Predator, a Végtelen Történet, a Szellemirtók, a Rocky sorozat, a Vissza a Jövőbe trilógia, a kultikus Cobra, vagy Kommandó akciófilmek, esetleg a a Shocker betétdalai. Óriási slágerek mellett – mint pl. az Eye Of The Tiger, a Footloose, a Blaze Of Glory, a Ghostbusters, a Wiew To a Kill – olyan kult dolgok is terítékre kerülnek mint az Angel Of The City, a Higway To the Danger Zone, a There’s No Easy Way out, vagy a Transformers Theme. Mivel a Covid-járvány okozta korlátozások miatt elég sokan lemaradtak a júliusi koncertről, ezért a műsorunk nagy része megegyezik az ott elhangzottakkal, azonban most is újítunk egy picit! Így aki másodszor nézi meg a műsort, az is kap majd újdonságot. Beszereztünk egy időgépet is, ami kicsit előre és hátra is reptet majd minket 1980-1990-es évtizeden kívül, szóval lesz még meglepetés! Ahogy eddig is, a műsort háttérvetítéssel színesítjük, ahol a háttérben futó megfelelő filmjelenetekre fogunk gyakorlatilag játszani. Természetesen előkerül vendégként újra Marty McFly kisöccse is, ott lesz kicsit John Matrix ezredes, Maverick, az ifjú pilóta és a jóságos Crocodile Dundee jelmeze is előkerül. Javasoljuk mindenkinek, hogy jöjjön el, tapasztalja meg, mert ezt így elmondani úgysem lehet! Nagyon nagy buli volt júliusban, és most is így tervezzük! A fellépő a Rockstars Not Dead és a vokalista lányok, valamint az említett időutazó srác, azonban tervben van egy illusztris énekes vendég is, reméljük, tető alá hozzuk ezt is! Minden információ megtalálható és folyamatosan szerepel majd a Facebook-oldalunkon, illetve az esemény oldalán is követhetők folyamatosan az információk. A Facebook-oldalunkat érdemes bekövetni, nagyon jó közösség alakult ki már is!
 
 
Mennyire „jött nektek kapóra” az utóbbi években (pl. a Stranger Things miatt is) felfutott 80-as évek láz?
 
Abszolút érezhető, hogy a tizenévesek is felfedezték a korszak nagy dolgait, popkult elemeit, amit az említett sorozat (melynek jómagam is igen nagy rajongója vagyok), vagy a remake-elt Stephen King-filmek – elsősorban az Az első része -, vagy a Ready Player One, és a hatalmas divatőrületté harapózó retro wave / synthwave zenék és csoportok is erősítenek. Ha körülnézek a tizenöt éves lányom korosztályának divatjában, még a ruhákban is előjött egy csomó minden újra. Persze hogy kapóra jött, bár nekünk, akik átéltük vagy elkaptuk ezt a korszakot, mindez örök szerelem! A műsorunkban van pl. a Neverending Story is, ami a tizenévesek korosztályában teljesen a Stranger Thingshez kötődik már, legtöbben sajnos nem is hallottak a klasszikus mesefilmről.
 
Ez a buli kiknek szól? A 80-as évek óta felnőttek nosztalgiapartija, vagy a fiatalabb generáció is képviselteti magát?
 
A Rockstars Not Dead bulik mindig amolyan ünnepélyes házibulik, amire 9-99 éves korig várunk mindenkit! Ez a 80-as évek zenéjének és pop-rock kultúrájának ünnepe! Jellemző, hogy szülő-gyermek együtt bulizik nálunk. Alapvetően rockzenészek vagyunk, de ezzel a koncerttel rengeteg poposabb hangvételű dal is bekerült a műsorba, amit igyekszünk az eredetinek megfelelően előadni, de nem megtagadva önmagunkat! Hogy egy egyszerű példát mondjak: nálunk még egy Limahl-dal is megszólal, rendes, dög gitárokkal, úgy, hogy az eredeti verzió érzetét nem vettük el. Nem tudom leírni azt a király látványt, hogy miközben Marty McFly dublőrjével közösen pengetjük a Footloose klasszikus rock & rollját, énekelek, és lent a lóhajú rockerek is táncra perdülnek, twistelnek, mert elviszi őket a zene! Ez tényleg mindenki bulija, amiről minimum fülig érő szájjal kell távozni! Hol hallottál már te olyat hogy Dokken- és Guns ’N Roses-dalok egy bulin szólnak Phil Collinssal, vagy a Duran Durannel? Abszolút NEMCSAK a rockereknek ajánljuk a bulit, hanem filmőrülteknek, 80s rajongóknak, partizni, táncolni vágyóknak ugyanúgy! Mondom, 9-99-ig! A Movie Nightnak igyekszünk majd hagyományt teremteni szintén, és ha nem lesznek különösebb korlátozások ez évi 1 alkalomra fog korlátozódni, más tematikus programokat, és hagyományos műsorunkat fogjuk többet játszani. Ezek a filmzenés bulik különleges események, ezért is érdemes ezeken részt venni!
 
 
Ezekre az eseményekre a közönség is fel szokta venni a 80-as évek énjét? Ajánlott korhűen beöltözve érkezni a bulira?
 
Örömmel látjuk, hogy egyre többen teszik ezt. Mi is igyekszünk megfelelni a színpadon az elvárásoknak! Mindig nagyobb a buli, ha megjelennek a képzeletbeli időgépből idepottyant csajok és srácok, és hatalmas közösségi móka alakul ki az ilyen beöltözésekből! Szóval javasoljuk, kérjük, és felszólítunk rá mindenkit!
 
Milyen korlátozások, illetve biztonsági intézkedések lesznek?
 
A koncert a jelenlegi, 500 fős korláttal lesz megtartva, ezért érdemes mielőbb jegyet venni aki nem tette még meg, ez itt lehetséges. A mindenkor érvényes rendeleteket betartva, egymásra vigyázva nagyszerű bulinak nézünk elébe, ahogy júliusban is így történt. Az aktuálisan hatályos biztonsági intézkedések természetesen az esemény oldalán, a rendezvénynek helyet adó A38 Hajó felületein is elérhetők lesznek. Mindenkit várunk szeretettel!