Mozdulj te is Európával!

Mozdulj te is Európával!

Európai Sporthét / 09.23-30.

„Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!” – szól a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásában zajló programsorozat mottója. Az Európai Bizottság közkedvelt programsorozata, az EURÓPAI SPORTHÉT egy ingyenes sportfesztivál, ami Európa-szerte zajlik, köztük természetesen nálunk, Budapesten, valamint számos egyéb magyarországi településen is. Az idei lesz a hatodik ilyen megmozdulás szeptember 23. és 30. közt.
 
 
 
A PROGRAM
 
A sokszínű programkínálattal rendelkező eseménysorozatban mindenki megtalálhatja a neki legjobban fekvő sporttevékenységeket: az Európai Sporthét egyik nagykövete, Kisó a nőiesebb mozgásformákat népszerűsíti, míg az extrémebb kalandok felé húzó fiatalabb korosztályt a BMX-bajnok és vlogger, Zozó Kempf fogja patronálni, de itt lesz Radányi Norbert is a saját testsúlyos edzések nevében. De nem kell semmitől megijedni, hiszen ahogy a nagykövetek is mondják: „Itt nincs teljesítménykényszer, csak mozgás és sportolva szórakozás!”
 
LEGYÉL TE IS SZERVEZŐ!
 
A fesztiválhoz bármilyen sport-, illetve civil szervezet csatlakozhat – ez azt jelenti, hogy bárkiből lehet „szervező”, amennyiben regisztrálja a saját (lehetőleg non-profit) sporteseményét az europaisporthet.hu oldalon.
 
BIZTONSÁG
 
A szervezők nemcsak a sokszínű programkínálatról gondoskodnak, hanem a megkívánt egészségvédelmi előírások betartásával minden óvintézkedést megtesznek. Ezért a tömegrendezvények helyett inkább a kisebb létszámú, lokális, elsősorban szabadtéri sportprogramokat javasolják. Bíznak benne – természetesen a résztvevők együttműködésére számítva –, hogy a higiéniai előírások körültekintő betartásával minél több program valósulhat meg biztonságban.
 

A program támogatója a Szerencsejáték Zrt.

 
Ne feledd: #BeActive – a kihívások, a mozgás és a szórakozás jegyében! (X)