„Nagyon büszke vagyok a magyar gyökereimre” - Starbenders interjú a Rockstaron!

„Nagyon büszke vagyok a magyar gyökereimre” - Starbenders interjú a Rockstaron!

Lady Gaga egykori producerének gondozásában kezdte zenei karrierjét az atlantai Starbenders zenekar. A 2013-ban alakult, ám csak 2016-ban kiteljesedett rockbanda turnézott már az Asking Alexandria énekesével, jelenleg pedig a Palaye Royale és a Yonaka társaságában járják Európát. Kimi Shelterrel (ének, gitár), Emily Moonnal (dob), Aaron Lecesne-nel (basszusgitár) és a magyar származású Kriss Tokajival (gitár) budapesti koncertjük előtt beszélgettünk többek között arról is, mennyivel inkább tudnak kötődni az európai közönséghez, mint hazai rajongóikhoz.


Hogy érzitek magatokat? Várjátok már az esti koncertet?

Kimi Shelter: Nagyon várjuk már, óriási ez a koncertterem. Ez az első koncertünk Magyarországon, ráadásul Kriss magyar származású, szerintem ő a legizgatottabb.

 


Akkor akár válthatunk magyar nyelvre is, nem?

Kriss Tokaji (magyarul): Csak egy kicsit.

Emily Moon: Milyen jó volt a kiejtésed!

 


Valóban! Kriss, magyarok a szüleid, de Atlantában nevelkedtél. Jártál már itt korábban?

Kriss Tokaji: 9 éves koromban jártam itt utoljára, anyukámmal legjobb barátnőjét, vagyis a keresztanyámat látogattuk meg, ő Győrben él. Akkor eljöttünk Budapestre is, nagyon menő volt.


Mit szeretsz a legjobban a magyar kultúrában?
Kriss Tokaji: Mindent. Nagyon büszke vagyok a magyar gyökereimre, szuper különlegesnek tartom a kultúrát. Ahol én nőttem fel, nem igazán élnek magyarok, így nehéz beszélgetnem másokkal arról, hogy mennyire gazdag az itteni történelem, a zene, a művészetek, vagy éppen az építészet. Odavagyok az egészért!

-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Erdős Viki
-----
 
A TELJES INTERJÚÉRT KERESSÉTEK A ROCKSTAR MAGAZINT A RELAY ÉS AZ INMEDIO HÁLÓZATÁBAN ORSZÁGSZERTE MÁRICUS 17-TŐL!
HA PEDIG ONLINE OLVASNÁTOK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK AZ ÚJSÁGOK NETFLIXÉT, A LAPTAPIR.HU-T, AHOL SOK MÁS MAGAZIN MELLETT MINKET IS TUDTOK OLVASNI!