„Négy fiatal srác vagyunk akik szeretnének valami szenvedélyeset, újat a világnak adni”

„Négy fiatal srác vagyunk akik szeretnének valami szenvedélyeset, újat a világnak adni”

Itt a SINS első dala!

Korábban már írtunk róluk a PAKOLJ BE A ROBOTBA! Koncertsorozat kapcsán, most itt az első daluk is, amiről az énekes, Elek Sanyi mesél:
 
„A Feelin' Alive egy nagyon fontos dal az életemben. Annak ellenére, hogy még nagyon fiatal vagyok, sokszor gondolkodom az emberi lét értelméről és hogy vajon jók-e a dolgok úgy, ahogy épp vannak. Bármi történik velem, ami hatással van rám érzelmileg, azt általában elég szenvedélyesen élem meg, kicsit néha fel is fújom, úgy gondolom, de hajszolom az érzéseket, ezeknek élek, ezekből táplálkozom. A dal lényegében egy fohász az élethez. Mikor ez született, úgy éreztem beszürkültek a napjaim, 19 évesen bennrekedtem egy olyan mókuskerékben, amit más csak 35-40 évesen tapasztal meg. Azt hiszem ez egy örökös félelmem, ami elől mindig menekülök, csak gyakran változik, hogy miben látom a kiutat. Itt éppen egy lányban. Ez azért érdekes, mert sokszor pont abból a gödörből próbálok kimászni, amibe miattuk kerülök. A vele való kapcsolatom, hozzá fűződő érzéseim teljesen átjárja az ambivalencia, ez szerintem elég jól kivehető a dalból. Kifejezetten romantikusnak tartom a szöveget, annak ellenére, hogy az elején egyáltalán nem ilyennek szántam. A kezdeti sorokban a vállamra nehezedő teherről, a döntésképtelenségről van szó, majd a második versszakban utólér a kétségbeesés és végül egy mesébe illő csókkal szertefoszlik minden aggodalmam és engedem magam az árral. Egy lezárás és egy kezdet van belesűrítve 3 percbe .”
 
 
De hogy mi az a SINS és kik ők?
 
A SINS egy sokrétű zenekar, köszönhetően az egymástól teljesen különböző tagoknak. Mind más színt hoznak a 'szinszbe', és ez a gépezetnek a mozgatórugója, egyben kohéziója. Célunk megmutatni, hogy semmi sem fekete-fehér. Legtöbb dalunk egy-egy érzést, érzelmet, lelkiállapotot dolgoz fel, végletekbe menő részletességgel, sokszor nyers, hétköznapi megfogalmazással, hogy az utca embere is könnyen magáénak érezhesse. De ott bujkál a poéta is mindannyiunkban. Szeretnénk kitűnni a többi banda közül és talán pont azzal szeretnénk ezt elérni, hogy nem írunk két ugyanolyan dalt. Hiszen az érzéseink sem egyformák, nem igaz? 
 
Terveikről, céljaikról is beszéltek:
 
„Elsődleges terveink közt van, hogy az emberek hallhassák a már meglévő dalainkat, viszont a többi dal felvételét sajnos el kellett halasztanunk. Egy korábban felvett magyar szöveggel rendelkező dalunk nem sokára első videóklipünkkel lesz hallható. Szeretnénk koncerteken keresztül is új emberekhez eljutni például fesztiválokon vagy előzenekarként. Ilyen felkéréseket szívesen szoktunk fogadni a közösségi oldalainkon.”
 
 
Tagok
 
Elek Sanyi – ének(19)
Michelisz Norman – szólógitár (20)
Oláh Zsigmond – basszusgitár (20)
Botos Gábor – dob (20)