„Nem jártunk itt 5-6 éve, menő, hogy még mindig emlékeznek ránk.” - Sleeping With Sirens interjú

„Nem jártunk itt 5-6 éve, menő, hogy még mindig emlékeznek ránk.” - Sleeping With Sirens interjú

5 évvel utolsó budapesti koncertje után tért vissza Magyarországra a Kellin Quinn vezette floridai Sleeping With Sirens. A formáció a Don Brocóval közös turnéján, az Akvárium Klubban mutatta be a covid-időszak alatt megjelent két albumát, olyan slágerekkel vegyítve, mint az „If I'm James Dean, You're Audrey Hepburn”, az „If You Can't Hang” vagy éppen a Linkin Park „Talking To Myself”-ének feldolgozása. Kellinnel és Justin Hills gitárossal a turnézós életről, a fiatal tehetségekről és Mr. Bean iránti szenvedélyükről is beszélgettünk.

 


 

Van valami trükkötök az életben maradáshoz?

Kellin: Ma például futottam egyet, hogy kitisztítsam a fejem, a szabadban legyek és kicsit elszakadjak a koncerttermektől. Ez tart a leginkább észnél.

Justin: Én mélyen hiszem, hogy ha a tested azt mondja, hogy délután 2-ig akar aludni, akkor tedd azt. Van hogy hajnal 3-ig fent vagyunk a busz indulása miatt.

Kellin: Aludj, ha tudsz, egyél egészségesen, ha tudsz, gyakran ez attól is függ, hogy éppen hol vagy. Sok-sok vitamin, és lehetőleg kerüld a dönert és a kebabot.
 

És persze nézz sok Mr. Bean-t!

Kellin: És sok-sok Bean! Imádom.

 

 

Van még bármilyen filmes bűnös élvezetetek?

Kellin: Szeretem a könnyű, pozitív dolgokat. Próbáltam szomorú cuccokat is nézni, de elment tőlük az életkedvem is, szóval maradok Beannél. 

Justin: Én imádom azt a társkeresőt, amiben a párok Ausztráliában egy szigeten rekedtek, de valószínűleg azért, mert a csajok mindig bikiniben vannak.


Hihetetlenül szoros a kapcsolatotok a rajongótáborral.
Kellin: Igen, mindig igyekszem kimenni és azokkal is találkozni, akik nem tudtak VIP jegyet vásárolni, dedikálni és fotózkodni minél többet. Szerencsések vagyunk, hogy amerikai zenekarként itt lehetünk Európában és ilyen szívesen fogadnak bennünket, szóval csak viszonozzuk a szeretetet, amit kapunk.

 

 

Vannak olyan új előadók, akiket szemmel tartotok? 

Kellin: A szólóprojektemben is sok új arccal dolgozom, mindig van pár banda vagy előadó, akiket figyelek. Kevés olyan underground zenekar van, aki a kicsi titkom lenne, de nagyon élvezem az új alternatív és scene rock szcénát. Van egy banda, a Momma, ők két csaj, olyan grunge hangzással, mint mondjuk a Garbage vagy a ’90-es évek rockdalai. A Dive-ot is sokat hallgatom, beabadoobee-t, ő is király.

Justin: Nekem az összes zeném régi. Az utolsó album, amit hallgattam az az új City and Colour-album, illetve Bishop Gunn.

 

 

Kellin: Én utoljára a Sweet Pill albumát töltöttem le, elég édesek. Phantogram, Weezer, Radiohead, eléggé összevissza a stílusom.

 

Volt már olyan, hogy a régi slágereiteket hallgatva valamit utólag másképp csináltatok volna?

Kellin: Valahol el kell kezdened. Az első néhány albumunk csak a szabadságról szólt, nem volt rajtunk semmi nyomás. Ma már, ha egy lemezünk jó fogadtatást kap, kapjuk az instrukciót, hogy a következőnek még jobbnak kell lennie. Igyekszünk azzal a hozzáállással menni a stúdióba, mintha az első anyagunkat rögzítenénk.

 

 
-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Erdős Viki
-----
 
A TELJES INTERJÚÉRT KERESSÉTEK A ROCKSTAR MAGAZINT A RELAY ÉS AZ INMEDIO HÁLÓZATÁBAN ORSZÁGSZERTE MÁRICUS 17-TŐL!
HA PEDIG ONLINE OLVASNÁTOK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK AZ ÚJSÁGOK NETFLIXÉT, A LAPTAPIR.HU-T, AHOL SOK MÁS MAGAZIN MELLETT MINKET IS TUDTOK OLVASNI!