Nem kímélik Scherer Pétert a Mmamt első videóklipjében

Nem kímélik Scherer Pétert a Mmamt első videóklipjében

Számos inzultus éri Scherer Pétert a Mmamt most debütáló videóklipjében. A klipet Reisz Gábor rendezte, a dal pedig Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás) szólólemezének nyitódala.
 
A Mmamt Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás) szóló-alteregója, Mindenkinek megvan a maga története című bemutatkozó lemezét több zenei portál is 2019 legjobb magyar kiadványai közé sorolta. A melankolikus, mélyebb hangvételű, változatosan hangszerelt szerzői anyag Meztelen c. dalára készült a produkció első videóklipje, amelyet Reisz Gábor (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) rendezett, a főszereplő pedig Scherer Péter
 
„Nyáron találkoztunk először Gáborral és kiderült, hogy ismeretlenül is nagy tisztelői voltunk egymás munkásságának. Én nagyon szerettem a filmjeit, ő pedig hallgatta a szólólemezemet. Pár hónappal később megkerestem, hogy lenne-e kedve bármilyen formában segíteni és ő egyből igent mondott. Már az ötletelés során kiderült, hogy van közös mondanivalónk a világról és nekem nagy megtiszteltetés, hogy odaállt az ügyem mellé. Ráadásul fantasztikus stábot hozott magával, nem beszélve a remek klip-ötletről.” – mondta el Egyedi Péter.
 
„Kevés olyan album van, amit olyan sokszor hallgattam, mint a Mmamt. Ha kávéhordónak hívnak a forgatásra, akkor is elmentem volna segíteni, annyira szeretem ezt a projektet. Több dalra is volt ötlet, de talán ez a legizgalmasabb, legalábbis nézői szempontból mindenképp. Hogy reagálunk, ha nem látjuk az okot, csak az okozatot? Felháborodunk? Együttérzünk, esetleg szánjuk az illetőt? Becsey Kristóf operatőrrel dolgoztuk ki a részleteket. Nagy élmény volt Scherer Péterrel forgatni, de az egész stáb, az önkéntesek, a kaszkadőrök és a szereplők is szuperek voltak, amit ezúton is köszönök nekik. Nagyon jó volt ebben részt venni.” – mesélte Reisz Gábor.
 
 
A főszereplő személye is Reisz ötlete volt, Scherer Péter pedig örömmel mondott igent a felkérésre, a kihívásos forgatókönyv ellenére. „Még nem volt ilyen feladatom, hogy reggel köszönünk egymásnak, aztán jól megvernek, a végén meg még futnom is kell 1,5 km-t. Nagyon inspiráló és egyben izgalmas volt mind Gáborral és a stábjával, mind a kaszkadőrökkel dolgozni. A dalban pedig kifejezetten tetszett ez a meditatív hangulat, amivel elképesztően különlegesen működik együtt a Gábor által megálmodott cselekmény.” -mondta el a Jászai Mari-díjas színész.
 
A klipben óriási szerepet vállalt Szűcs Ildikó kaszkadőr-koordinátor és profi kaszkadőr-csapata: egyrészt az ő segítségükkel született meg a klipben látható koreográfia, másrészről nagyon fontos volt, hogy ne történhessen személyi sérülés a felvételek során.
 
Egyedi Péter szólóprojektje legközelebb március 14-én hallgatható meg a TRIP hajón, a jegyek értékesítése már megkezdődött.