Nemzetközi fesztiválturnéra indul a PASO – Persze csak online

Nemzetközi fesztiválturnéra indul a PASO – Persze csak online

A koronavírus-helyzet miatt a Pannonia Allstars Ska Orchestra minden nyári nemzetközi fesztiválfellépése elmarad. Apró öröm viszont az ürömben, hogy négy nagy rendezvény közösségi felületein közzétesz exkluzív tartalmú online PASO-koncerteket, így világszerte 320.000 ska rajongó tudhatja meg, milyen a magyar virtus.
 
 
A PASO életében már hétköznapinak számít, hogy nyáron nemcsak a magyar fesztiválokon, hanem számtalan külföldi rendezvényen is fellépnek, de a koronavírus ezt idén sajnos megakadályozza. Koncerteztek volna a Peru Ska Festivalon Limában, a dél-koreai DMZ Peace Train Music Festivalon Cherwonban, az angliai BoomTown Fair fesztiválon Winchesterben és a kolumbiai Ska Para Todos Festen Bogotában, ráadásul mind a négy helyszínen fő produkcióként. A fennálló helyzet miatt viszont idén egyik fesztiválon sem pörgethetik fel és szórakoztathatják a közönséget. Ezért viszont a négy nagy fesztivál úgy döntött, hogy valamelyest kárpótolják a fesztiválozókat: a rendezvények idején online adnak le exkluzív zenei tartalmakat. A PASO ehhez élőben rögzít dalokat, és minden felületen más-más repertoár megy majd le tőlük. 
 
És ez még nem minden! A zenekar az Együtt az egészségügyért kezdeményezés felkérésére adományt gyűjt a Gyermekkor Alapítvány részére. Mindezt egy profi, élő koncerttel teszik vasárnap 19 órától, ami az Együtt az egészségügyért és a PASO Facebook-oldalán fog menni, mi több, ezt közvetíti majd a perui fesztivál is több társoldalával egyetemben. Ilyen például a Revolucion Ska Radio, a mexikói International Ska és az argentin La casa del Reggae. Így a PASO élőzenéje összesen 320.000 ska rajongóhoz jut el világszerte. 
 
A koncerteket, így a vasárnapit is mindenki ingyen megtekintheti. Utóbbira már lehet támogató jegyeket venni 500, 1000, 2000 és 2500 forintért a https://totaljegy.hu/esemeny/paso/oldalon. A teljes bevételt a Gyermekkor Alapítvány kapja. A szervezetet 1990-ben a Madarász utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet dolgozói hozták létre kis betegeik színvonalasabb ellátása és a gyermekgyógyítás korszerűsítése érdekében.