Nemzetközi zenei fesztiválon járt a WMMD delegációja

Nemzetközi zenei fesztiválon járt a WMMD delegációja

Visszatért Brightonból a a WMMusicDistribution (WMMD) zenész delegációja. A tavalyi siker után ismét 6 magyar előadó vehetett részt a disztribútor cég jóvoltából május 15-18. között a brightoni The Great Escape fesztiválon. A delegáció tagjai idén ANUBII$, Beatrick, Buzás Bence, Kollár Dea, Kovács Kristóf és Viszkeleti Júlia, a Maluridé énekes-dalszerzője voltak.
 
A WMMD elkötelezett a magyar zeneipar nemzetközi sikereinek elősegítésében. A The Great Escape az egyik legrangosabb európai showcase fesztivál és konferencia, ideális platform a feltörekvő művészek számára, hogy bemutatkozzak a nemzetközi zeneipari szereplőknek, nemcsak fellépőként, hanem résztvevőként is számos trükköt leshetnek el. A delegáció tagjai lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a zeneipar vezető szakembereivel tartott workshopokon és panelbeszélgetéseken. Ezenkívül betekintést nyertek a brit zeneipar működésébe, és kapcsolatokat építhettek ki nemzetközi zeneipari szereplőkkel. 
 
 
A WMMD extra programokat is szervezett az előadók részére: az első napon egy YouTube masterclasson vehettek részt a londoni Google irodában. Erre az alkalomra a delegáció kiegészült Saya Noéval, aki fellépőként vett részt a TGE showcase fesztiválon, így a WMMD őt is meghívta erre a szakmai programra.
Brightonban egy exkluzív stúdiólátogatás is része volt a programnak: a Salvation Music Studio alapítója látta vendégül a csapatot, hogy egy körbeveztés során megmutassa, hol dolgozott már többek között a Led Zeppelin és az Oasis hangmérnöke. Ez volt Beatrick számára az egyik leginspirálóbb pillanat - “Elképesztő felszerelés volt a stúdióban, tényleg látszik, hogy rászántak 5 évet, hogy megépítsék, én nem láttam ehhez foghatót Magyarországon még.”
 
Viszkeleti Júlia a Maluridé zenekarral kétszer is fellépett a showcasen - ez volt az első külföldi koncertjük, a szakmai közönség pedig remekül fogadta zenéjüket.
 
"Az volt az első 'oh wow' pillanatom, mikor a Google irodába érkeztünk" - fogalmazott Buzás Bence, a delegáció egyik tagja. Számára a YouTube Masterclasson tanult technikák voltak rendkívül hasznosak, ezeket tervezi használni majd a jövőbeli megjeleneséinél. 
 
"Rengeteg impulzus, rengeteg jó arc, rengeteg jó előadó" - Kovács Kristóf egész egyszerűen így fogalmazott.