Népzenei híreink a határon innen és túlról

Népzenei híreink a határon innen és túlról

NKA Halmos Béla Program

A napokban lettek nyilvánosak az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának nyílt pályázatai – külföldi fellépéseket, stúdiófelvételeket, népzenei konferenciákat, szakmai képzéseket és a médiában való megjelenést is támogatják. Összesen öt témakörben hirdettek pályázatot, ezek sokféle területet érintenek. Mind az öt pályázat benyújtási határideje augusztus 24., éjfél. További részletek az NKA illetve az NKA Halmos Béla Program honlapján találhatóak.
 
Szeptember 29-én Szentendrén, a Skanzenben kerül megrendezésre az NKA 25. évfordulóját ünneplő eseménysorozat keretein belül a Szent Mihály-napi Népművészeti Fesztivál. 17 órától egy különleges gálakoncertet láthat a közönség, ahol a Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú Mestere címmel rendelkező énekesek, zenekarok és táncosok lépnek fel. Ennek különlegessége, hogy a mesterek és a „tanítványok” közös produkciókkal állnak a közönség elé. Az NKA 25 további programjait itt találjátok, a gálakoncert részletes programja, fellépői pedig hamarosan elérhetőek az NKA Halmos Béla Program honlapján.
 
A nyár sem múlhat el remek népzenei megjelenések nélkül, ezért érdemes visszahallgatni az elmúlt hónapok terméseit. Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs és Zimber Ferenc nemrégiben jelentette meg Rustico című kiváló lemezét, amelyről bővebben a Ritmus és Hang írt. Egy igazán varázslatos videoklippel jelentkezett a Kalász banda Dúzs 2017 című albumáról. A digitális platformokon (Spotify, iTunes, Deezer) is elérhető már Szlama László Kobozreneszánsz / Ahogy Régen (Hagyományos Kobozmuzsika) című kiadványa. Illetve nemrégiben a Lángoló Gitárokon debütált a Karaván Família Kawalcade című albuma.
 
 
Az NKA Halmos Béla Program év elején indult Facebook-oldalának követőtábora látványosan bővül. A napokban a like-olók száma átlépte a 2000-et. A honlap mellett a Programiroda ezt a felületet használja különféle újdonságok – például lemezek, videoklipek - promótálására, események, programok ajánlására, így érdemes követni friss tartalmakért! Amennyiben szeretnétek, hogy újdonságaitokról hírt adjunk, úgy kérünk titeket, vegyétek fel a kapcsolatot velünk a sajto@halmosbelaprogram.hu e-mail címen!