„Nevezhetjük múzsámnak az elmúlt szezont”

„Nevezhetjük múzsámnak az elmúlt szezont”

Papp Szabival beszélgettünk december 28-i évzáró koncertjük kapcsán, ahol már új felállásban, és várhatóan új dalokkal örvendezteti meg rajongóit a Supernem.

Ti tényleg azok közé tartozhattok, akik várják az új évet. 
 
Így van!
 
Mi az, amit már most tudtok, hogy a jubileum kapcsán szeretnétek véghez vinni?
 
Ööö… Ez milyen jubileum? 15 évesek leszünk? Bevallom őszintén, én soha nem számoltam. Nem vagyunk önmagasztaló típusú csávók. Nyakig benne vagyunk abban az életben, amiről szólnak a dalok, amiről szól a Supernem. Szomorúan és pozitívan is zárul ez az év, mert Mózsik Imi már nem folytatja velünk tovább, de Nagy Dávid bró, aki többek között az Óriás alapító tagja, lett a Supernem dobosa!!! Ettől olyan boldog vagyok, hogy legszívesebben kilőném magam valamilyen Föld körüli pályára. Mind személyével, mind hangszeres hozzáállásával nagyot fog lökni a Supernemen. És kérem szépen, egy hét múlva megyünk stúdióba és három új dallal leszünk gazdagabbak már most év végére, amik közül egy-kettő videoklip formájában is kijön jövőre. Valamint a február végén, március elején induló turnénkon már ezekkel a számokkal akarjuk hergelni a közönséget, és felkészíteni őket a zenekarral kapcsolatos jövőre. 
 
Ez a jövő már így összeállt a fejedben?
 
Az idei szezonban olyan visszajelzést kaptunk a fesztiválokon, nemcsak nézőszámban, hanem hangulatban is, hogy éreztük a lányokon, fiúkon, hogy éhesek erre az egészre. Ők adtak ahhoz lendületet, hogy alig várjam, hogy stúdióba menjünk. Teljesen máshogy ül le az ember úgy dalt írni, hogy vissza tud emlékezni azokra a pillanatokra, amik a küzdőtéren történtek. 
 
A készülő album tehát ennek a visszatükröződése lesz?
 
Maximálisan. Nevezhetjük múzsámnak az elmúlt szezont, amiben a Punnany Massiffal közös számunk is nagy szerepet játszott. Nagyon pozitív albumot fogunk csinálni. Három dalonként megyünk majd stúdióba. Az ősz folyamán remélhetőleg ez album formát is fog ölteni egy lemezborítóval megpecsételve, de addig a nyári fesztiválokon folyamatában lehet majd tőlünk hallani ezeket a dalokat. 
 
Mik voltak 2016 nagy mérföldkövei a zenekar életében? 
 
Nagyon jól elkaptuk a VOLT fesztivált. A STRAND fesztiválon olyan volt, mintha beleszórtak volna valamit a levegőbe, amitől mindenki megőrül. Rengeteg ember jött el, és aznap minden klappolt. Annak a koncertnek a mai napig minden egyes pillanatára emlékszem. Ott olyan energiát lökött fel a színpadra a közönség, hogy majdnem elhánytam magam a gyönyörtől. És ez mind a szó pozitív értelmében értendő. A Supernem nem feltétlenül egy otthon hallgatós zene. Mi a színpadon élünk, és jól érezzük magunkat itthon. A szövegek olyanok, hogy azokból az itt élő emberek ráismerhetnek akár a politikára, akár a szerelemre, akár az alkoholra, akár a kábítószerekre, akár a karambolra. Én mindig úgy állok hozzá, hogy hogy a picsába tudnánk még jobban begerjeszteni a csávókat. 
 
A jövő év is a gerjesztésről és a gerjesztés által kapott visszajelzésekről fog szólni? 
 
Abszolút, oda-vissza megy ez a dolog. December 28-án pedig mindenkit óriási szeretettel várunk a Dürerbe, ahol tulajdonképpen a Dávidnak lesz debüt koncertje. Készülünk rá, nagyon-nagyon szeretjük őt és arra kérünk mindenkit, hogy szeressék ők is. Aki ismer minket, tudja, hogy nem vagyunk vadbarmok, ezt a lépést meg kellett lépni ahhoz, hogy a zenekar tovább tudjon…
 
Gerjeszteni. 
 
Ennyi. Köszönöm szépen. 
 
 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.12.13.
 
MaryMoss