Nick Cave, a Sepultura, a Napalm Death és The Exploited gondoskodnak a gitárszólókról

Nick Cave, a Sepultura, a Napalm Death és The Exploited gondoskodnak a gitárszólókról

Elérte végső formáját az EXIT Fesztivál gitárzenés programja, hiszen Nick Cave and the Bad Seeds, a Sepultura, a Napalm Death, a Molchat Doma, Marky Ramone és a Blind Channel mellett most további 11 zenekart jelentettek be a szervezők.
Így többek között csatlakozik a sorhoz az egyik legrégebbi punk legenda, The Exploited is. A gitár zene mindig is népszerű volt a Péterváradi Erődben, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy olyan elképesztő zenekarok koncertjeit láthatta már itt a közönség, mint a The Cure, a The Killers, a Sex Pistols vagy a Guns’n’Roses.
A Rock@Exit garantálja, hogy a fesztiválnak ezúttal is legyen egy hangos és vad oldala, zengjen majd a nagyszínpad, a Fusion színpad, valamint a fesztivál hardcore hangzásának epicentruma is, az Explosive színpad.
 
 
Az Explosive idén nyáron is az Erőd mély lövészárkaiban várja a hardcore, a metal és a punk minden rajongóját, közel 30 fellépővel. Az extrém színpad line-upjának egyik legnagyobb neve a most bejelentett ikonikus, skót punk együttes, The Exploited. Pontosan 40 év telt el a zenekar debütáló albuma, a Punk’s Not Dead, és második, Troops of Tomorrow óta, amik igazi punk-klasszikusnak számítanak.
 
Ezek a legendák még mindig megingathatatlan erővel uralják a szcénát, az elmúlt évtizedekben számos zenekarra voltak hatással, köztük a Metallica, a Slayer, az Anthrax, a Nirvana, a Queens of the Stone Age, de az idén fellépő Discharge-ra is, akik szintén az Explosive-n láthatók majd. The Exploited munkássága a punk-rocktól, a thrash metalon át a hardcore-ig és a street punkig sokféle alműfajt felölel, így nem csoda, hogy az elmúlt négy évtized egyik legfontosabb bandájaként tartják számon.
 
 
Hasonlóan hangos lesz a másik kilenc újonc is az Explosive színpadon: Crown Court, Lamori, Bohemyst, Smrt Razuma, Šank, Vox Populi, Chain Cult, Hexis és War Engine. Így áll össze a közel 30 fellépő névsorával a színpad programja, köztük a korábban már bejelentett Bury Tomorrow, Discharge, Incanting, Moscow Death Brigade, Nervosa, Tankard, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect és The Undertones.
A Nagyszínpadon a gitárra épülő hangzásért nem más, mint a Nick Cave and the Bad Seeds felel majd, miközben a metal történetét megíró, és továbbra is a hardcore, a new wave és a poszt-punk szcénák történetét jegyző, az ikonikus brazil Sepultura, a legendás birminghami kvartett, a Napalm Death, és a fehérorosz Molchat Doma zenekar felelnek a valamivel erősebb frekvenciákért.
Nagyszerű társaság vár mindenkit a Fusion Stage-en is, itt lép majd fel a Grammy-díjas és élő punk ikon, Marky Ramone, a finn Blind Channel, a vezető poszt-punk dark-wave banda, a She Past Away. A régió Brkovi, újraegyesített legendás rijekai punkzenekar, a Paraf, valamint a Prti Bee Gee, a Vizelj, a Coach Party és Sana Garić.
 
A magyar látogatók különösen fontosak az EXIT számára, ezért nekik kedvezményes árú bérleteket biztosítanak a magyar hivatalos jegyterjesztő partneren keresztül, a Festival Travel webshopjában.