Női teniszünnep Budapesten

Női teniszünnep Budapesten

Fed-kupa 2020 / Papp László Sportaréna

A méltán híres sportág legragyogóbb csillagai és egy sor izgalmasnak ígérkező mérkőzés érkezik 2020 tavaszán a magyar fővárosba. Idén ugyanis a Papp László Sportaréna ad otthont a BNP Paribas Fed-kupa döntőjének, ami a női tenisz egyik legrangosabb és legelitebb csapat-világbajnoksága.
 
Az ITF, azaz a Nemzetközi Tenisz Szövetség 2019 nyarán határozott úgy, hogy Budapest lehet az a szerencsés főváros, ahol 2020-tól három éven át megrendezésre kerül a világhírű Fed-kupa döntője, ami több szempontból is szuper hír. Soroljuk őket!
 
Kezdjük azzal, hogy a sportesemény önmagában is különleges, hiszen az elmúlt évek alatt egészen a világhírnévig tornázta fel magát, így ezeken a napokon a világ tenisz-elitje, valamint a média is Budapestre függeszti majd a tekintetét. Ez persze nem is csoda, hiszen a versenyen résztvevő 12 csapatban a női tenisz jelenlegi és egykori világelsőit köszönhetjük majd. Azaz olyan sztársportolók izzadnak majd kis hazánkban, mint a Grand Slam-győztes Serena Williams és Ashleigh Barty, de vélhetően az Ausztrál Open új bajnoka, Sofia Kenin is érkezik majd az amerikai csapat tagjaként. Erre rákontráz a megemelt nyeremény is: az összdíjazás 18 millió dollár, ebből 12 millió a játékosoké, 6 millió pedig a szövetségeké.
 
Folytassuk azzal, hogy egy megújult Fed teszi majd tiszteletét nálunk, hiszen szervezők az eddigi téli helyett most új, tavaszi időpontot választottak! Kétségtelen: a világranglista legjobb női játékosai csúcsformájukban érkeznek majd. 
 
A magyar női tenisz számára szintén kiemelkedően fontos az esemény, hiszen a budapesti megrendezés egyben azt is jelenti, hogy a hazai Fed-kupacsapat szabadkártyát kap, azaz megmérkőzhetnek a világ legjobbjai ellen! 
És ha már magyar tenisz, a Fed-kupa magyar nagykövetei között említhetjük a párosban Grand Slam-bajnok Temesvári Andreát, a junior Ausztrál Opent megnyerő Kapros Anikót, a Budapesten két WTA-tornán is diadalmaskodó Szávay Ágnest, az egyszeres WTA-tornagyőztes Gubacsi Zsófiát, illetve a Roland Garroson negyeddöntős, az egykori világranglista 30. helyezett Mandula Petrát, valamint a többszörös Fed-kupa csapattag Csurgó Virágot is. 
 
A kupa nemzetközi nagykövete pedig nem kisebb személy lesz, mint Billie Jean King, akinél szókimondóbb sportolót aligha tudnánk találni. King számtalanszor bírálta a sportban – és a mindennapokban – tapasztalható diszkriminációt és a nőket övező szexizmust. 
 
Tudjuk, hogy máris meghoztuk a kedved, ezért itt hagyunk egy fontos emlékeztetőt: az áprilisi versenyre már megkezdődött a jegyértékesítés. Érdemes már most beszerezni a belépőket, nehogy lemaradj Magyarország eddigi legnagyobb teniszeseményéről a Papp László Sportarénában!


A FED Kupa időpontját elhalasztják, figyeljétek a hivatalos oldalakat a további információkért!