Nomad és Mudfield A38 Hajón

Nomad és Mudfield A38 Hajón

Nomad és Mudfield dupla lemezbemutató, A38 Hajó, szeptember 5.

A Nomad zenekar ötödik, a szeghalmi Mudfield második albumát mutatja be szeptember 5-én. A Kitérő és a Kelet népe legnagyobb dalai mellett a korábbi közönségkedvencek sem maradnak ki a 70-70 perces programból.
 
A Nomad zenekar ötödik stúdióalbuma egy igazi mestermű. A február 29-én kiadott lemezen tökéletes arányban szerepelnek a csapat védjegyének számító, kitörölhetetlen dallamokra épített rock slágerek (Tövisek és rózsák, Lesz még nyár, Fordul a szélirány, Köszönöm), és a katartikus mélységű súlyosabb tételek, mint a kétrészes Az ember tragédiája, és Jánosi ’Cicó’ Szabolcs gitáros első zenekarát, a The Bedlamot a Dreamland In Misery riff-jével konkrétan megidéző Élek abban az álomban. Izgalmas új színt hoz a Nomad repertoárba az izgalmas szöveg köré festett Kép a falon című szerzemény különleges ritmusképleteivel. Juhász Marcell énekes tündöklik az albumon, de a zseniálisan megszólaló felvételeken Nagy Levente basszusgitáros és Mihalik Ábel dobos is kiemelkedőt alkot. Az album a Deezer lejátszási listájának 10. helyén nyitott.
 
 
Az A38 színpadán egy bivalyerős új Nomad mutatkozik be. Mivel Ábel már nem tudta összeegyeztetni egyéb alkotói munkáit a Nomad feszített tempójával, így eddigi helyettesítője, Tóth Tamás lett a csapat állandó dobosa, és az őszi turnéra csatlakozott a csapathoz az akusztikus koncertekről már ismerős Kovács Ádám gitáros. 
 
A közönség szeretete mellett számos szakmai elismeréssel is büszkélkedhet a Nomad zenekar, melyet az ország egyik legjobb koncertzenekarának tartanak. Hotel Polimer című második albumukat a szakma és a közönség is a legjobb hazai rockalbumok között tartja számon. 2015-ös A38-as koncertjükről az MR2 koncertfilmet forgatott. Harmadik albumuk, a Márványmenyasszony Fonogram díj jelölést kapott „az év hard rock és metal albuma” kategóriában. Sajnálom című daluk révén Petőfi Zenei Díj jelölést kapott a zenekar. A Végál.om.. című első Nomad album 10 éves jubileuma alkalmából 2017. június 3-án a budakalászi Rockházban adott speciális koncert felvétele dupla CD formátumban jelent meg 2018. április 28-án. Az Új remény című negyedik Nomad album a hivatalos albumeladási lista 11. helyén nyitott, és Fonogram díj jelölést kapott "az év hazai hazai modern pop-rock albuma" kategóriában. A Dal 2019-ből is ismerős A remény hídjai című daluk ezidáig 77 millió rádiós elérést produkált. A Nomad 2019-ben bekerült a NAGY-SZÍN-PAD tehetségmutató nyolcas döntőjébe. 2020. februárjában M2 Petőfi TV Akusztik felvételen vesz rész a csapat, majd június 8-án megjelenteti saját, 18 számos Akusztik lemezét.
 
A szeghalmi Mudfield zenekar már a 2016-os I Will Be EP-vel komoly regionális közönségsikert ért el. Mezitláb című daluk azóta is a koncertprogramjuk biztos pontja. A 2017-ben publikált új dalok, de legfőképpen a Nem kell videója már országos szinten ismertté tette a zenekart és sok szakmabeli az Év felfedezettjének tekintett a zenekarra, mely 2018-ban országos turnén vett részt a Nomad zenekarral. 2019. február 15-én megjelent Sárrét című albumuk a Mahasz albumeladási lista 12. helyén nyitott. 2020. elején az anyag Fonogram-díjat nyert „az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában. A lemezt a Leander Kills vendégeként tavasszal országos turnén mutatta be a csapat óriási sikerrel. Követőik száma több ezerrel nőtt a Facebookon és a youtube-on. és rengeteg meghívást kaptak nyári fesztiválokra. A csapat bekerült a Wacken Metal Battle 10-es döntőjébe, játszott a Rockmaraton Fesztiválon, ahova 2020-ra is meghívást kaptak. 2019 őszén ismét a Leander Kills társaságában járják az országot.
 
 
Második albumuk 2020. február 21-én jelenik meg. Az album első dala/klipje, az Égesd el minden eddigi klipjüknél nagyobb nézettséget generált, de aztán megjelent az Az én hazám szöveges videója, mely egy még szélesebb közönséget állított a csapat mellé. Az A jobbik részem különlegessége, hogy a dalban Köteles Leander közreműködik az általa írt betét erejéig. Bár a Sárrét című bemutatkozó albummal nagyon magasra tette saját magának a lécet a Mudfield, de a Kelet népe egy egészen döbbenetesen erős második album. A koronavírus vészhelyzet miatt március 24-én karantén koncertet adtak az A38 Hajón. A lemezbemutató turné eddigi állomásain minden várakozást felülmúló rajongással fogadta a közönség a csapatot.