Normandie – Svédország legjobban őrzött titka

Normandie – Svédország legjobban őrzött titka

Svédország legjobban titokban tartott új sikere, a Normandie május 6-án a Turbinában játszik. A titok úgy látszik sok hazai zenerajongóhoz is eljutott, a modern rock trió koncertje ugyanis átkerült a Turbina nagytermébe.
 
Mindannyiunknak vannak titkai. Mindegy, hogy készen állunk-e szembenézni velük vagy sem, mindenkinek vannak rejtett titkai, amiket kétségbeesetten próbálnak eltemetni a bíráskodó szemek és a világ elől. De néha ezek a titkok annyira erőssé válnak, hogy nem maradhatnak tovább eltemetve, annyira rágják a lelket, hogy nem lehet tőlük normális életet élni.
Philip Strand, a Normandie énekese nemrég jött rá, hogy őt is egy ilyen titok gyötri már jó ideje. Most azonban készen áll szembenézni az igazsággal és másokkal is megosztani azt, ennek az eredménye volt a zenekar lemezfelvezetője, a Jericho.
 
„Amikor először megírtuk még másról énekeltem” – meséli. –„ Eredetileg egy olyan kapcsolatról szólt, ahol a másik nagyon hidegszívű volt és nem igazán mutatta ki az érzéseit, de később tisztává vált számomra, hogy valami más vezeti a dalt. Az írás olyanná vált számomra, mint egy terápia. Éreztem, hogy valami mélyebb dolgot érintettem meg és nagyon bele akartam menni ebbe az érzésbe, szóval úgy döntöttem, hogy életemben először személyes tapasztalatról fogok írni. Eljött az ideje.”
 
 
A Jericho klipet is kapott, mely a napokban debütált, két évvel legutóbbi lemezüket követően. A White Flag mostanra 24 milliós globális streammel büszkélkedhet, úgyhogy már kíváncsian vártuk a folytatást, mely végül a Jericho dühös és látványos klipjében öltött testet. Végül, a Jericho megírása arra késztette Philip-et, hogy minden eddiginél mélyebbre ásson és kiöntse szívét.
Ennek eredménye a zenekar új nagylemeze, a Dark and Beautiful Secrets, melyet május 6-án, a Turbina nagytermében mutatnak be. Jegyek elérhetőek a Tixa-nál.
 
Fotó: Lucas Englund