Nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió

Nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió

Solére elektronikus space-popja

Szigeti Zsófi (Solére) magyar dalszerző-énekesnő. Elektronikus space-pop stílusban mozogva saját érzelmeit és emlékeit örökíti meg. A tehetséges előadó 2016-ban alapította első zenekarát Shaibo néven, ami az évek során szólóprodukcióvá formálódott, majd megkapta a Solére nevet. 2018-ban a budapesti énekesnő Amszterdamba költözött, és folytatta zenei tanulmányait, 2020 januárjától pedig Londonba sodorta az élet, ahol helyi producerekkel dolgozott, sőt, annyira megtetszett a város és a szakmai lehetőségek, hogy hamarosan ott szeretné folytatni tanulmányait.
 
Fotó: Hanna Rédling
 
„A Solére számomra a filterezetlen önmagamat jelenti. Mivel korábban zenekari arculatban gondolkoztam, mindannyiunk látásmódja és zenei ötletei hozzátettek az általam hozott kompozíciókhoz, de ez mára megváltozott. A Solére a szóló produkcióm, így amit korábban zenekarral dolgoztunk ki, azt már egyedül csinálom. Minden dalom maximálisan visszaadja azt az állapotot, amiben éppen vagyok, a szövegek, a hangszerelés és a hangzás tekintetében is. A zene által megmutatom igazán önmagam, le merek írni mindent ami csak mozgat, cenzúra nélkül” – mondta Solére, akinek legújabb dala, a „Köztünk Liliom” egy friss, művészi és önkifejező klippel debütált.
 
„Tavaly év végén írtam a dalt valakiről, akivel végül sosem találtunk egymásra a körülményeink miatt. Macska-egér játékot játszottunk sokáig, hol ő volt a macska, én az egér, hol fordítva. Azt gondolom, ez a szerzemény eléggé élethűen ábrázolja a XXI. század párkapcsolat -vagy épp simán emberi kapcsolati-  helyzetét, hiszen mindannyian félünk, nem bízunk, és ugyanakkor túlzottan büszkék is vagyunk. Ennek eredményeképpen pedig elkerüljük egymást, és magányosan húzogatjuk a Tindert esténként. Ezt a problémát szerettem volna megörökíteni a Liliomban” – mondta Zsófi.
 
 
A videót az Aspik Tears alkotópárosa készítette, Rédling Hanna rendezte, az animációkért pedig Mór Rebeka felelt. Az új arculat képeket is Hannával fotózta az előadó, ekkor fogalmazódott meg bennük a klipes kollaboráció ötlete. A „Köztünk Liliom” mondanivalója és atmoszférája tökéletesen illeszkedett az ő autonóm képi világához.
 
„A célunk egy nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió létrehozása volt, amelyben sosem tudhatja a néző, hogy mi fog történni a következő pillanatban.”