"...a kettőt mixeljük össze, és megkapod a Nova Twinst!" - Nova Twins interjú a ROCKSTAR-on!

Az év zenekara, az év legjobb albuma – a legnagyobb nemzetközi zenei sajtó ezekkel az óriási szavakkal dobálózik a brit Nova Twinsről. Az Amy Love és Georgia South alkotta rockduó 2017-es első EP-megjelenése óta teljesen felforgatta a keményebb zenei színtért, sőt, tavaly nyáron a Sziget Fesztivál színpadát is. A Supernova albummal turnézó lányokkal éppen tetováltatás közben találkoztunk amsterdami koncertjük előtt, ahol a kultikus Melkweg teltházas közönsége előtt álltak színpadra. 
 
Viszonylag keveset hallunk a barátságotokról, pedig már gyerekkorotok óta elválaszthatatlanok vagytok. Ennyi idő alatt biztosan formáltátok egymás személyiségét, de mi az, amiben különböztök?
Georgia South: Amy pontosan tudja mindig, mit akar, szigorúan követi a saját terveit és megvalósítja mindet. Sokkal elhivatottabb nálam.
Amy Love: Te is elhivatott vagy, csak többet agyalsz. Ha most elém raknátok két táskát, egyből tudnék választani, Georgia meg ülne egy órán keresztül, és mindkettő mellett különböző érveket sorakoztatna fel. Sokkal átgondoltabban cselekszik nálam. Yin és Yang vagyunk.
 
 
Egyforma volt mindig is a zenei ízlésetek?
Georgia South: Sok közös pontunk van, de vannak különböző előadók is, akiket szeretünk. 
Amy Love: Igen, mindketten szeretjük a ’90-es évek zenéit, Missy Elliottot, ilyesmi. Sok keményebb zenét hallgatunk, a ’70-es évek garage és glam rock számait.
Georgia South: Igen, de ugyanakkor hiphopot és rapet is. Ezt a kettőt mixeljük össze, és megkapod a Nova Twinst.
 
 
Már ezer éve követlek benneteket, de csak nemrég esett le, hogy magatoknak készítitek a ruháitok. Hogy zajlik ez a folyamat?
Amy Love: Biztosítótűkkel kezdtük, minden ruhánkat ezekkel dekoráltuk ki. Amikor vásárolni mentünk, sosem találtunk olyan dolgokat, amik igazán tetszettek volna. Persze, voltak dizájner darabok, amikre vágytunk, de nem szeretünk sokat költeni ilyesmire. Szóval kitaláltuk, hogy elkezdjük megtervezni a saját ruháinkat. Plusz anyagokat adtunk a meglévő cuccainkhoz, aztán ahogy teltek az évek, saját márkát alapítottunk, Bad Stiches néven. Egyelőre még csak magunknak tervezünk, de egy nap szeretnénk azok a rajongóink számára is elérhetővé tenni, akik szeretik a stílusunkat. Úgy gondolom, jól passzol az öltözködésünk a zenei stílusunkhoz, szeretünk ezzel mókázni.
 
A BRIT Awardsra skótkockás fűzőben és rockhercegnős szoknyákban érkeztetek. Mennyi időbe telt befejezni?
Georgia South: A szoknyákat mondjuk másfél hét alatt fejeztük be, egészen a skiccektől kezdve. A fűzőt egy barátunk, Mikayla készítette a terveink alapján, igazi varázsló, ha fűzőkről van szó. Hívjuk mondjuk az egész folyamatot három hétnek.
 
 
Óriásit fut az Unholy remixetek Sam Smithszel és Kim Petrasszal. Kaptatok visszajelzéseket az eredeti előadóktól?
Georgia South: Kimmel pont az Unholy felvételeinek másnapján találkoztunk először, amikor még fogalma sem volt arról, hogy a remixen dolgozunk. Azt hittük, azért jött el a koncertünkre, mert hallotta, hogy mire készülünk, közben pedig a sors hozott össze bennünket. A koncert után lejátszottuk neki a dalt, imádta. Sammel sajnos még nem találkoztunk, de a megjelenés után írt nekünk üzenetet, hogy tetszik neki. 
 
Játsszátok a koncerteken?
Georgia South: Neeem! De megkérhetjük a dj-t, hogy tegye bele a koncert előtti playlistbe. 
Amy Love: Tényleg, szóljunk neki!
 
Terveztek a jövőben további remixeket és együttműködéseket?
Amy Love: Persze, csomó álomkollabunk van, amiket szeretnénk megvalósítani. Ahhoz, hogy remixet készítsünk, pedig bőven elég az, ha szeretünk egy dalt és vannak ötleteink rá. De ez majd a következő fejezet lesz, most a turnézásra fókuszálunk. 
 
 
...

Az interjú velősebb részét a májusi Rockstar Magazinban olvashatjátok! A magazint keressétek a Relay és Inmedio bolthálozatában országszerte, online pedig a laptapir.hu-n!

-----
Írta: Erdős Viki
Fotó: Erdős Viki