Novák Péter és Hrutka Róbert kedvenc lemezéről beszél

Novák Péter és Hrutka Róbert kedvenc lemezéről beszél

Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben

Két, máig létező, a könnyűzenére hatalmas hatást gyakorló zenekar kerül terítékre a Lemezjátszó programsorozat éveleji estjein.  A Rolling Stones Beggarst Banquet és a U2 War című korongjáról Novák Péter, illetve Hrutka Róbert értekezik majd Horváth Gergellyel Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.
 
 
A Lemezjátszó programsorozat szűk két évvel ezelőtt indult a B32-ben azzal a céllal, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album még inkább visszanyerje népszerűségét. Lényege, hogy a budai kulturális helyen a közönség havonta egyszer meghallgathat egy legendás lemezt, amiről az est folyamán egy népszerű zenész és Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője beszélget. Értekezett már Lovasi András Doors-ról, Harcsa Veronika Nirvanáról, Beck Zoli Pearl Jam-ről, Kiss Tibi Tom Waits-ről és Felcser Máté Amy Winehouse-ról. 
A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozat év eleji estjein két kultikus zenekar lemezét lehet majd meghallgatni. Január 30-án a Rolling Stones kereken 50 éves Beggarst Banquet című lemeze kerül terítékre, a korongról Novák Péterrel beszélget a házigazda Horváth Gergely. Február 20-án pedig a U2 War lemezéről értekezik Hrutka Róbert, szintén Gergellyel. 
A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik Trevis Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját.