Nyárbúcsúztató irodalmi jammelés

Nyárbúcsúztató irodalmi jammelés

Újabb programokkal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó crossover-sorozata.

A hónap első keddjén Kubiszyn Viktor beszélget idén nyáron megjelent, Árnyékvilág c. novelláskötetéről az A38 Hajó Kiállítóterében. A Drognapló és a Foglaltház szerzője tabuk nélkül, a nyers valóságot ábrázolja: novelláiból megismerjük a drogos szubkultúrában vegetáló, oda igyekvő, valamint onnan szabadult árnyalakokat. Letisztult, kíméletlen szövegei szenvtelen hangjukkal ütik szét az olvasói kívülmaradás kényelmes bástyáit.
 
Több szempontból is rendhagyó lesz az augusztus 13-i este, mely során megelevenedik szemünk és fülünk előtt a Nyugat: a PIM médiatárából szerkesztett videó a jelenbe helyezi az előző század klasszikussá vált írónemzedékét. A zenei aláfestésről Tilos Rádióból ismert, irodalmi esteken rendszeresen közreműködő DJ Lee n’gum, míg a fel-és levezetésről a sorozat rezidens zenekara, az ATMO gondoskodik.
 
Augusztus 27-én a lüktető ritmusoké és a váratlan rímeké a főszerep. A nyárzáró Spoken Word esten fellép Kemény Zsófi költő, író, slammer, alias Sophie Hard trash-trap-rapper, Tengler Gergely Napherceg költő, zenész, performer, nem mellesleg Pécs vezető slammere. Ők egészülnek ki a Mulató Aztékok Tinkjével, polgári nevén Balázsovics Mihállyal. Ezen az estén DJ Palotai és az ATMO segítségével hozzák közös nevezőre a zenét és az irodalmat.
 
A programok este 8-kor kezdődnek az A38 Hajó Tetőteraszán, jegyek az A38 Hajó honlapján válthatók. Minden műsor élőben követhető az A38 Hajó YouTube-csatornáján.
 

Helyszín