Ők a fasza gyerekek! – Ganxsta Zolee és a Kartel: Jégre Teszlek Show

Ők a fasza gyerekek! – Ganxsta Zolee és a Kartel: Jégre Teszlek Show

Döglégy Zoliék jégre tesznek augusztus 24-én a Barba Negra Trackben!

Ganxta Zolee és a Kartel jubileumi show-val ünnepli az idén 20 éves legendás anyagot, a nosztalgia után pedig egyből egy zsírúj lemezzel küldenek padlóra. Szóval pörögnek az események, ezekről beszélgettünk Zolival.
 
Hogy fog kinézni a koncert?
 
Volt egy ilyen már januárban, a születésnapomon, az első Jégre Teszlek Show, ahol egy az egyben lement az egész lemez, intrókkal, anthemekkel, vetítéssel. Ugyanez fog történni most a Trackben, lemegy minden nóta, ugyanúgy az őstagokkal természetesen: O.J. Sámson, Steve, Lory B., Big Daddy meg én. A zenekar ki lesz egészítve 3 fúvóssal, egy billentyűssel, tehát elég komoly nagyzenekari megszólalás és vetítés lesz. Dopeman helyén pedig a Siska volt múltkor, reméljük, most is vállalja.
 
Sok buliban szólnak most is ezek a dalok, szerinted mennyire aktuálisak a lemez szövegei és maguk a trackek?
 
Szerintem abszolút, ugyanazok történnek ma is az utcán, amikről ezek a dalok szólnak, mint akkoriban. Mi ugyanazt folytatjuk, amit elkezdtünk annak idején, ráadásul most jön az új lemez, a K.O. augusztus 15-én, amin vadonatúj 15 dal lesz hallható, amik olyan old-school rap-be mennek vissza, hogy a Jégre Teszlek megnyalja a 10 ujját, viszont komoly mai megszólalásban robban atom módon, de mégis olyan az atmoszférája, mintha egy 85-ös Run-D.M.C. lemezt hallgatnál. Továbbá a Lory B visszatért a bandába, az új lemezen elég vastagon rajta van, jobban reppel, mint valaha, fantasztikus a pali és az őszi K.O. turnén már folyamatosan velünk lesz. Lesz egy nagy lemezbemutató szintén a Barba Negrában januárban. Egyébként az új anyagon van Siska Finuccsi, Funktasztikus, Meszi énekel (a Punnanyból), Senior Hal (a Fish! énekese) és a Curtis is van 2 dalban, embertelen nagy.
 
Hogy állsz a hip-hop mai elpoposodott irányához, hogy mindenki reppel?
 
Mi ezen próbálunk változtatni, keményen odavágunk, nem lesznek dallamos refrének. Mivel lehet sok pénzt keresni, erre megy most a hip-hop. Régen arról szólt, hogy elmondom a fájdalmamat mint utcagyerek vagy mint bandatag vagy akármi, mint a bluesban, beleüvöltöm a bánatomat a világba. Az undergroundból popzenét csináltak, ez eleve megcsúfolása a műfajnak, de nem baj, mert kell ez is, meg az is. Van, aki azt szereti, hogy a rap trapes lett meg popos, semmi baj ezzel, mindennek megvan a maga közönsége. Mi rétegzenét játszunk és 22 éve a páston vagyunk, voltak persze hullámvölgyek, de most nagyon hullámhegyen vagyunk, rengeteg a buli és baromi jó lemezt csináltunk, nagyon magunkénak érezzük.
 
Kiket bírsz a mai felhozatalból?
 
Siskáék, az NKS, Killakikitt. Erre is van közönség, csak ezek más csatornákon jutnak el az emberekhez, nem a rádión keresztül, de ezzel semmi baj nincs, mindenkinek megvan a helye, és én büszke vagyok a saját státuszunkra.
 
Mik a jövőbeli tervek?
 
Az biztos, hogy ezt a show-t szeretnénk nagyon jól megcsinálni, mert ez lesz az utolsó Jégre Teszlek. Három volt eddig: januárban a Barba Negrában, volt egy az orfűi Fishingen, az szenzációsan sikerült és aztán most, ami reméljük, méltó lezárása lesz ennek a trilógiának és utána meg már az új lemezre és turnéra szeretnénk koncentrálni. Én a Valami Amerika 3-ban forgattam most, lehet, hogy ott is lesz egy dalunk…
 
Szóval pörögnek az események.