„A zenei egységünket így is teljesen újra kellett építenünk”

„A zenei egységünket így is teljesen újra kellett építenünk”

Október 29-én a Siketfajd „újjászületik” a Robotban

A Siketfajd zenekar idén ünnepli fennállásának 10. évét, és a kerek évfordulót egy meglehetősen nagy változás kísérte: a zenekar korábbi énekese és billentyűse, Makó kivált a zenekarból. Október 29-én a Siketfajd „újjászületik” a Robotban, hiszen első koncertjüket adják az új felállásban – ennek kapcsán kérdeztük a srácokat.
 
 
Hogy vagytok, mi újság veletek?
 
Jól köszönjük! Sebi beköltözött Diósdról Budafokra! 
 
A koncert kapcsán felmerül a kérdés, mi az oka, hogy a zenekar és az énekes útjai külön váltak? 
 
Nagyon sokat játszottunk együtt változatlan felállásban - 9 évet összesen. Ez alatt sokat alakultunk mindannyian nyilván. Elérkeztünk egy olyan pontra, amikor ennek a valósága arcon csapott mindannyiunkat. Nem kell semmi durvára gondolni, egyszerűen Makó, aki billentyűs énekesünk volt, nagyon másmilyen zenét akart csinálni, leültünk átbeszéltük, hogy mi a helyzet. 
 
Hogy jött, hogy nem új embert kerestetek az énekesi posztra, hanem házon belül oldottátok meg a helyzetet?
 
A zenei egységünket így is teljesen újra kellett építenünk. Úgy éreztük, hogy egy teljesen új ember beemelése csak rontana a helyzeten. Megpróbáltunk mindent, hogy ez sikerüljön házon belül, és talán sikerült is. Persze ez majd kiderül csütörtökön! 
 
A koncertmentes időszak talán még jól is jöhetett nektek az új felállás megszokásához. Milyen volt ez a folyamat, könnyen ment?
 
Épp ellenkezőleg, rossz volt, hogy nem tudtunk aktívan játszani. Valahogy talán az van, hogyha nincs valami, ami nyomja a dolgainkat – legyen ez egy koncert, vagy egy stúdió munka –, akkor ellustulunk. Ez ellen ahogy tudtunk dolgoztunk. Volt egy elvonulásunk, illetve négy új számot is sikerült megírni ez idő alatt. Nem ment könnyen, és nem megy könnyen, még benne vagyunk a folyamatban. 
 
Legutóbbi klipetekben, amit az NGU című dalotokhoz forgattatok, még a régi felállásban láthatunk Titeket. Dolgoztok jelenleg valami újdonságon?
 
Sok új számunk van a tarsolyban, ezeket szeretnénk hamarosan egy-két albumba foglalni. 
 
Mire számíthat, aki holnap szemtanúja lesz a Siketfajd „újjászületésének”?
 
Különböző Siketfajd számokra élőben eljátszva.