„Olyan, mintha egy hattagú szerelmes pár lennénk”

„Olyan, mintha egy hattagú szerelmes pár lennénk”

A Deluxe jött, látott és győzött! Az őrülten felszabadult francia zenekar 2011-ben debütált, és rá két évre meg is hódították a világot első nagylemezükkel, a Deluxe Family Show-val.

A tavaly megjelent Stachelight albummal már javában turnézik a csapat, aminek keretein belül, a Művészetek Völgyén is megmutatják, milyen az igazi elektro-pop-funk!
 
Évekkel ezelőtt még az utcán zenéltetek. Hogyan emlékeztek vissza azokra az időkre? Mi volt a fordulópont, ami miatt olyannyira komolyan kezdtétek venni magatokat, hogy egy komplett Deluxe show-val álljatok elő?
 
Az utcazene az élő művészetek magasiskolája. Ezen keresztül kerültünk kapcsolatba a közönségünkkel, és sikerült valódi párbeszédet kialakítani velük. A kezdeti idők elég keményen teltek a banda hat tagjának: elhatároztuk, hogy hivatásszerűen szeretnénk zenélni, ennek ellenére évekig főként esküvőkön játszottunk, heti háromszor egy héten. A végzet azonban a Chinese Man Records független kiadó útjaira terelt minket, ők mutattak be minket a nagyvilágnak, náluk jelent meg az első EP-nk. Egyébként meg semmi nem változott az évek alatt, felkelünk minden reggel és zenélünk.
 
A My World videójában úgy jelentek meg, mint egy nagy és fantasztikus család, akiknek tagjai kicsattannak az energiától bohókás jelmezeikben. Mi adja a Deluxe Family Show valódi esszenciáját? Mi a célotok vele?
 
Szerencsések vagyunk, hogy gyerekkori barátok lehetünk, ketten közülünk már 7 éves koruk óta ismerik egymást. Sok éven át gondoskodtunk egymásról, motiváltuk a másikat, ami az életünk minden területére hatással volt, így szinte olyan, mintha egy hattagú szerelmes pár lennénk. A célunk a már-már hisztérikus szórakozás, szeretnénk megosztani a zene szeretetét mindenhol, ahol csak lehet. Felejtsd el a gondjaidat, gyere és éld át a show-t, mintha csak az utolsó lenne! Elcsépelt, de igaz! :)
 
Néhány hónapja készítettetek egy Amy Winehouse-covert.
 
Mi még mindig imádjuk őt! Ki az, aki nem? A dalai tele vannak energiával, miközben szívettépőek is. Ő egy zseni!
 
Az Acoustik Moustache videósorozatban szinte bárhol látni a zenekart játszani, legyen az egy busz vagy épp egy háztető. Maradt még ki valami a sorból? Mi a legelvetemültebb álmotok, ha koncerthelyszínről van szó?
 
Az űr? Teljesen kiborultunk, mikor Thomas Pesquet (francia űrhajós – a szerk.) eldicsekedett nekünk, hogy lejátszotta a zenénket az űrben! A Facebook-oldalunkon meg lehet találni a posztot, képpel együtt! Ezt nehéz überelni, de a legnagyobb álmunk egy vitorláshajó-turné lenne, amit csak úgy hívnánk: The Boat Tour.
 
Mire számíthatunk tőletek Kapolcson, július 24-én?
 
Alig várjuk, hogy második alkalommal is visszatérhessünk Magyarországra, főként egy ilyen gazdag programmal rendelkező eklektikus fesztiválra. Speciális trükkökkel készülünk, delfineket is bevonva, valamint rengeteg magyar nyelvű poénnal! Készüljetek a nagy napra, vagy legalábbis az órára, mikor együtt lehetünk!
 
Mik a terveitek a nyári turné után? Az utazás elég inspirációt nyújthat… esetleg egy következő albumhoz is?
 
Igen, be fogunk iktatni egy kisebb szünetet a turné ideje alatt, hogy jobban koncentrálhassunk az új lemezre. A turnézás során valóba nincs hiány inspirációban, viszont annál inkább van energiában!
mm.alvajaro