„Olyanok vagyunk, mint egy nyitott könyv”

„Olyanok vagyunk, mint egy nyitott könyv”

Március végén ideje lesz ünnepelni! A mindig tiszta energiákkal kooperáló Fish! frontemberét, Kovács Krisztiánt kérdeztük a hatalmas sikerű Idő van lemez majdnem egy éves életciklusáról.

A megjelenés óta bejártátok az országot és úgy tűnik, egyre nagyobb szeretettel fogadnak titeket mindenhol. 
 
Ez így van, bár ahogy minden év elején, most is épp a szünetünket töltjük. Ez direkt van így, hogy sok pályatárssal ellentétben, mi ne oszoljunk fel és unjuk meg egymást vagy a koncertezést. A kicsit hosszabbra nyúlt szünet másik oka, hogy nemrég műtötték a lábamat. Az elmúlt évek nagy rokkolásának köszönhetően, le kellett faragni a sarokcsontomból egy darabot. A március 25-i hétvégén viszont miénk a Hajó, a szombati nap már egy hónapja teltházas, és a vasárnapi jegyek fele is elment már. Pontosan egy éve mutattuk be az Idő vant, így az évforduló alkalmából a zenekar történetében először játsszuk el az egész albumot, ugyanúgy az A38-on, ugyanúgy vasárnap (is), ugyanúgy a tavaszi óraátállításkor, ami amúgy egy szerencsés véletlen. Nincsenek hosszú lemezeink, az Idő van sem töltene ki önmagában egy egész estét, ezért egy fasza best of műsorral is készülünk. Elvileg addigra már a sarkam is terhelhető, de elképzelhető, hogy picit visszafogottabb leszek a kelleténél. 
 
Az évi szüneteken kívül, mi az, ami miatt még nem tudjátok megunni egymást? 
 
A zenekar kimondottan sikeresnek mondható, de ez nincs meglovagolva. Sosem gondoltuk úgy, hogy nekünk ebből kéne megélnünk. Nem azért játszunk vagy írunk dalokat, hogy több pénzt keressünk belőle. Persze, ez sokaknál ugyanúgy nem szempont, nem vagyunk különlegesek ettől. Hosszú távon viszont nem mindenkinek működik. Bejön a család, a munka, a fáradtság, és a viszonylagos sikertelenségek után feladják vagy egyszerűen kifullad a zene. Nálunk ilyen nincs, tudatosan törekszünk is arra, hogy a negatív élmények elkerüljenek. Olyanok vagyunk, mint egy nyitott könyv. Annyira vagyunk közvetlenek, amennyire csak lehet. Az, hogy a kiadónk alkalmazzon valakit, hogy kezelje a facebook oldalunkat, számunkra teljesen elképzelhetetlen. Nem a siker a cél, hanem az, hogy ezt minél tovább csináljuk úgy, ahogy mi szeretnénk. A Ne is figyelj rám Necc remixe hatalmas siker a YouTube-on és a rádiókban, mégse gondoljuk úgy, hogy még több ilyen dalt kéne írnunk. 
 
Hogy gondolsz az Idő van lemezre egy év távlatából?
 
Ha nem is a legjobb, a legkerekebb vagy a legkonkrétabb lemezünk, az biztos, hogy a legfontosabb, a legpoposabb és a legsikeresebb, pedig nem is annak indult. Ha valaki meghallgatja egymás után a zenekar lemezeit, akkor hallja, hogy ez a legnyersebb hangzásban és előadásmódban is. Dácival ez az első lemezünk, ami miatt sokkal pörgősebb az egész. Mindegyik dal óriási sláger lett, és egy klippel még adósok vagyunk, ami még a koncert előtt ki fog jönni. Nyárig pedig várható még egy, így összesen 7 videó készül(t) a lemez dalaira. Az elmúlt egy évben mi is tudatosabbak lettünk, és bár a zenekar nem változik, a háttérmunkával sokkal többet kell foglalkozni. 
 
Milyen lesz a Fish!-hétvége – három szóban?
 
Energikus, pozitív és energikus. Nálunk ezek a kulcsszavak. 
mm.alvajaro
 
 
 
 
A cikk nyomtatott változata a RCKSTR Magazinban jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. március 14.