Omen - Huszonöt év új album

Omen - Huszonöt év új album

Novemberben élőben is bemutatja az új lemezt a zenekar.

2015. szeptember 7-én jelent meg a Hammer Records gondozásában az Omen együttes „Huszonöt év” című jubileumi albuma. Az új kiadványt elsőként a megjelenés előtt az egy nappal, szeptember 6-án tartott „Rock On! Fest”-en, a budapesti Barba Negra Trackben rendezett koncerten lehetett megvásárolni. A CD a megjelenés hetében 3. helyezést ért el a MAHASZ albumlistáján.
 
A dedikálással és közönség-találkozóval egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án a budapesti Dürer kertben kerül megrendezésre.
 
Az album közvelenül a zenekartól is előrendelhető, akár magnókazettán és rajongói csomagban is, a zenekar hivatalos honlapjáról, de a Deezer-en, az ITunes-on, a Google Play-en és a Spotify-on is megtalálható. 
 
Az első videóklip a „Huszonöt év”-hez, a címadó dalhoz készült, mely szeptember 2-án debütált a youtube videó-megosztón. További négy új szerzemény (A kémiáról szól; Fáradt ez a hely; Testvér, te játssz a mélynek; Most, amíg vannak) pedig szöveges videó formájában került feldolgozásra.
 
 
A friss klip mellé Nagyfi Laci, Nagy Máté és Horváth Attila is elmondott pár gondolatot a címadó nótával kapcsolatban:
 
Nagyfi László gitáros, zenekarvezető:
 
"Amikor tavaly elkezdtük a dalírást, tudtuk, hogy idén az Omen 25 éves működésének évfordulóján fog megjelenni az album. Adta magát a cím: Huszonöt év. Arra gondoltam, hogy legyen egy olyan nóta, aminek ez a címe, és megkértem Horváth Attit, hogy ebbe 'sűrítesen' bele mindent, ami a huszonöt évünkről szól. Legyen benne minden – jó is rossz is, ami 25 év alatt történhetett. Úgy érzem, hogy ez sikerült a 'Mesternek'!" 
 
Nagy Máté gitáros:
 
"Eredetileg az én témáimból építkezik a dal, bár én a verze témájának egy szaggatott, szünetekkel operáló shuffle riffet képzeltem el, amit aztán Laci leszavazott, mert túlságosan a Pantera Walkjára hajazott! Általában igaz az összes nótára, hogy egyiket sem felvételre készen mutattuk meg egymásnak, hanem Lacival közösen dolgoztuk ki őket. Így mindkettőnk egyéniségét, ötleteit bele tudtuk szőni a kompozícióba és amikor már elégedettek voltunk vele, akkor véglegesítettük."
 
Horváth Attila szövegíró:
 
"Kell erről bármit mondani? Jubileumi lemezről beszélünk... Aki ismeri a zenekart a kezdetektől fogva, az mindent ért, a visszhangokat is. Aki ezzel a lemezzel fogja megszeretni a bandát, úgyis kíváncsi lesz a korábbi dalokra, lemezekre is. Legalábbis reméljük."