Öniróniával leplezett halálfélelem – itt egy új dal az Anton Vezuvtól

Öniróniával leplezett halálfélelem – itt egy új dal az Anton Vezuvtól

Új, középtempós garázsrockdallal spoilerezi készülő negyedik lemezét az Anton Vezuv zenekar. A Disappear már streamelhető minden platformon, és két év után újra élőben is elhangzik a felvételt gondozó Klinik kiadó március 19-i minifesztiválján a Gödör klubban.
 
„Egy fazon felszed egy nőt egy parkban, aki megcsalja, ezért szégyenében el akar tűnni. Aztán a férfit, akivel megcsalta, lelövi, ezek után pedig a rendőrök elől akar eltűnni. Öregszem, és ilyen felnőtten és önironikusan szexi történetekkel próbálom leplezni a halálfélelmemet, ezzel szórakoztatom magamat” – mondja Gyulai István Sztív frontember az Anton Vezuv frissen megjelent, Disappear című számáról. Ez már a harmadik felvétel, ami napvilágot lát a budapesti zenekar készülő negyedik, Bend Bend Grass című lemezéről. A Disappear kiválóan fémjelzi, merre tart zeneileg a power-melankólia stílust magáénak tudó Anton Vezuv: a zenekar új albumán lényegesen több lesz a power, mint a melankólia.
 
 
A punkos lendületű feelgood garázsrockdal producere – ahogy a készülő lemezé, egyben hat éve a zenekaré is – Jakab Péter. Az ő art direkciója mellett készítette Farkas Zénó designer a kislemez artworkjét és a dalszövegre rímelő lyric videót, ráadásul a számban hallható orgonafutamokat is Jakab játszotta fel. A szám már streamelhető minden erre alkalmas platformon.
 
Az Anton Vezuv két év után újra élőben is megnézhető, meghallgatható a budapesti Klinik boutique zenei kiadó minifesztiválján március 19-én a Király utcai Gödör klubban. A Klinik Label Night Kósa Péter fotókiállításával nyílik, az este folyamán – a koncertek sorrendjében – fellép Hajós Kristóf, az Arons Land Cargo Co., az Anton Vezuv, Németh Róbert, a Musica Moralia, a Mezumm, Jakab Péter és Krizso.
 
Fotó: Kósa Péter