Önkéntes karanténjában producerálta új dalát BÖBE

Önkéntes karanténjában producerálta új dalát BÖBE

“Breakthrough” dapremier

Szécsi Böbe szólóprojektjének debütáló EP-je, a Scale Of Tones alig egy hónapja jelent meg ám az énekesnő most ismét egy új dallal hozakodott elő. A Breakthrough különlegessége, hogy a dalszerzés mellett BÖBE ezúttal a hangszerelést is maga készítette.

BE 2019 májusában bemutatott Dïe c. debütáló dala utàn szeptemberben adta ki második single-ét, a Lovesïcket. Ezt követően február végén jelent meg debütáló kislemeze amin 4 saját szerzeményét mutatta be, különféle producerekkel kidolgozva. (William Robertson, Kosztyu János, Koczák Péter, Garay AnnaElza). A keserédes-pop műfajában alkotó BÖBE legfrissebb szerzeményét a Breakthrough-t már nem csak, hogy maga írta de a produceri munka is az ő nevét jegyzi.

Most, hogy a négy fal között töltöm a mindennapjaimat sokkal több időm van a zeneszerzéssel foglalkozni. Régóta nagy vágyam, hogy a produceri munkát is el tudjam végezni egy-egy dalnál és talán most van erre a legmegfelelőbb időszak. Korábban is voltak már demo szintű hangszereléseim amiket aztán egy profi producer véglegesített, és fejlesztett tökélyre - így történt például a Dïe-nál vagy a Lovesïck-nél is - ám ez az első olyan dalom amit teljesen én hangszereltem.” - mondja BÖBE.

A Breakthrough-t azok a rohanó hétköznapok inspirálták amik a jelenlegi helyzet előtti világra voltak jellemzőek. Az emberek folyamatos napi-rendek szerinti, szorongós és siettséggel teli életvitelét eleveníti meg egy olyan személy szemüvegén keresztül aki belefáradt ebbe.

Sokszor agyalok azon, hogy jó-e, hogy mindenhol azt kapjuk az arcunkba, hogy minden egyes nap ezer százalékon kell pörögnünk, megállás nélkül “produktívnak kell lennünk”. Ez a folyamatos “mókus kerék” amiben rengetegen élünk alaposan rányomja a bélyegét a személyes kapcsolatainkra is arról nem beszélve, hogy mennyi stresszel és szorongással jár. Én személy szerint nem egyszer feltettem magamnak a kérdést, hogy mégis miért és hova ez a nagy rohanás? A kialakult helyzetben abszolút észrevehető, hogy amikor “megáll az idő” mennyire eltörpülnek azok a problémák amiken egyébként nap mint nap stresszelünk.” - mondja BÖBE. Természetesen nem arról van szó, hogy lustálkodni kell de szerintem az utóbbi időben mint sok minden más is ez is végletekbe ment át. Igenis kell, hogy az ember alacsonyabb lángon égjen mert borzasztó hamar be tud darálni valakit a folyamatos monotonitás.

A dalhoz készült artwork az énekesnő ikertestvére, Szécsi Saci munkáját dícséri. A kézfejen csücsülő madár a szabadságot szimbolizálja amire az ember a folyamatos hajtás közepette annyira vágyik.

BÖBE egyébként gőzerővel dolgozik első nagylemezén is és a projekt élő felállásával pedig alig várja, hogy a vírus-helyzet után végre belevághassanak koncertezésbe.

 


Böbével készült korábbi interjúnkat a márciusi ROCKSTAR MAGAZIN nyomtatott és online hasábjain is olvashatod! Írj érte az elofizetes@rockstar.hu címre, vagy keresd a dimag-hu-n!