Önkénteskednél az idei fesztiválokon vagy a Guns N' Roses buliján? Akkor ez neked szól!

Önkénteskednél az idei fesztiválokon vagy a Guns N' Roses buliján? Akkor ez neked szól!

A Fesztivál Önkéntes Központ (FÖK) idén is várja azokat a fiatalokat vagy akár idősebbeket, akik a legmenőbb hazai fesztiválokon illetve koncerteken szeretnének önkéntesként dolgozni. Jelentkezni a www.fesztivalonkentes.hu oldalon lehet.
 
Izgalmas, kihívásokkal teli nyarat ígér a Fesztivál Önkéntes Központ azoknak, akik csatlakoznak idén nyáron a csapatukhoz. Az idei nyár legjobb fesztiváljain, mások mellett a Szigeten, a Heineken Balaton Soundon, a Campuson, az EFOTT-on vagy a Paloznaki Jazzpikniken dolgozhatnak önkéntesként a jelentkezők, de a FÖK lehetőséget kínál különböző koncertek, így például a Depeche Mode, a Guns N’ Roses vagy a Pink Floyd buliján is segédkezni.
 
 
“A legtöbb koncerten és fesztiválon hatalmas stáb dolgozik azért, hogy a koncertélmény – szóljon csak néhány órára vagy egy teljes hétre – minél emlékezetesebb legyen” - meséli Nagy Réka, a FÖK vezetője. “Ennek a háttérmunkának lehet fontos tagja az önkéntes, aki így bepillantást nyerhet a nemzetközi szintű koncertek szervezésébe, megtapasztalhatja, mi minden kell egy-egy fesztiválhoz az építéstől kezdve, a teljes program levezénylésén át, a bontásig” - tette hozzá.
 
 
A fesztiválönkéntes csapat tagjaként a fesztiválkarszalagot, zárt kempingben sátorhelyet és napi egyszeri étkezést biztosítanak az önkénteseknek, akik kipróbálhatják magukat különféle munkaterületeken, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, ráadásul még az iskolai közösségi szolgálatot is teljesíthetik ezzel.
 
 
“Az önkéntesség által a jelentkezők jobban megismerhetik önmagukat, kicsit kiléphetnek a komfortzónájukból is, hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatnak, szoros barátságokat köthetnek. A leglelkiismeretesebb és leglelkesebb önkénteseket pedig nem csak visszavárjuk a következő szezonra, hanem akár előrelépési lehetőséget is kaphatnak a fesztiválok állandó csapatában” - mondta Nagy Réka.