Ötnapos sörünnep vár a Westend tetején

Ötnapos sörünnep vár a Westend tetején

Kezdődik XIII. Budapesti Cseh Sörnapok

A Budapesti Cseh Sörnapok immár 13. alkalommal várja a habzó italok szerelmeseit június 24. és 28. között. A szezon első sörünnepén cseh sörkülönlegességek, ezekből készült párlatok és gasztronómiai kalandozások sorakoznak fel a Westend Millennnium Tetőkert mobil pultjai mögött.
 
A Serfőző csapata idén is magára vállalta a sörszezon indítását: a malátarajongók ebben az évben a Budapesti Cseh Sörnapokon koccinthatnak először. Az elmúlt hónapok rendkívüli eseményei sem engedték az alapkoncepció elhagyását, így a látogatók most júniusban is a cseh sörgyártás és -kultúra mélységeiben merülhetnek el. Természetesen mindezt párlatkülönlegességekkel, cseh röviditalokkal  és szaftos sörkorcsolyákkal kísérve.
 
Az ötnapos sörünnep során a minőségi ivósör szerepét betöltő klasszikus lágerek mellett a sörgyártás fellegvárának újhullámos szereplői is képviseltetik magukat. Az ALE típusú seritalok kesernyés íze mellett többek között testesebb stoutok és triplán komlózott hoplágerek is várják a nagyérdeműt kis- és nagyüzemi cseh főzdék tolmácsolásában.
 
Mivel a veszélyhelyzet teljes elvonulása még várat magára, a Serfőző és a Budapesti Cseh Sörfesztivál megtesz mindent a legbiztonságosabb feltételek megteremtése érdekében: az OMSZ-szel való egyeztetés és engedélyeztetés értelmében, a sörpadok között tartják megfelelő távolság, folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak, valamint arra kérik a magukat gyengének, betegnek érző érdeklődőket, hogy ezúttal ne induljanak el, a nyár további eseményein szeretettel várják őket.