Palmetta: Édesanyám, a kendőm...

Palmetta: Édesanyám, a kendőm...

A Palmetta zenekar 2016. november 18-án a megszokottól eltérően egy akusztikus gyermeklemezzel rukkolt elő, mely az Esztendőre vagy kettőre… címet kapta és hatalmas sikert aratva már a megjelenés hetében a MAHASZ Top 40 lista 7. helyén nyitott. Ezzel egy időben bekerült Magyarország és határainkon túli magyar óvodák hálózatába is, kikövezve így az aranylemez felé vezető utat.
 
Kima Norbert, zenekarvezető:
 
“Zenekarunk régi vágya volt, hogy a 2013-ban megjelent Örökség címet viselő, nagysikerű akusztikus hangszerelésű lemezhez egy megfilmesített dal is napvilágot lásson. Az album egy klasszikusára, Édesanyám, a kendőm… című dalra esett a választás.”
 
A lemez minden digitális platformon elérhető. A csapat soron következő, 6. lemeze ismét egy rock album lesz, ami a magyar népi kultúra pikánsabb szegletéből mutat majd be népdalokat Palmetta felfogásban. A rajongók idén is sok helyen találkozhatnak a zenekarral, ez év folyamán már egy németországi turnéval is bővül a koncertsorozat, de a környező országok közül jó néhányban is megfordulnak majd.