Pink Floyd Show a csillagos ég alatt

Pink Floyd Show a csillagos ég alatt

Valódi zenetörténeti csemege, a legendás együttes talán legkülönlegesebb kísérlete, a fél évszázados Atom Heart Mother kerül terítékre április 29-én az ókori romok között Aquincumban. Egy estényi varázslatos zenei időutazás az, amire készül a Pink Floyd magyar hangjaként ismert Keep Floyding, nagyzenekari tolmácsolásban.
 
A tribute-, vagyis tiszteletzenekar kultúrának több évtizedes hagyománya van világszerte – itthon az egyik legrégebbi múltidéző csapat az 1999-ben alakult, egykori trióból mára hang- és vizuáltechnikai stábbal tizenegy fősre duzzadt Keep Floyding, a nagy előd szerteágazó zenei univerzumának hiteles tolmácsolója. Tisztelgésük tárgyának szinte egész munkásságát megidézték már az elmúlt évtizedekben, teljes albumok, legendás koncertek újrajátszásával, a legnagyobb slágerekkel és valódi ritkaságok felkutatásával, persze mindig az adott helyszínhez igazított vizuális körítéssel. Hűen a Pink Floyd monumentális performanszaihoz, a magyar együttes ezúttal is lenyűgözni készül: a sokszínű, izgalmas kísérleten, az Atom Heart Motheren túl ugyanis egyéb progresszív klasszikusok is előkerülnek az április végi amfiteátrumi estén, olyan különleges kalandra invitálva a közönséget, amit még évekig emlegetni fognak. A Keep Floyding ugyanis a zene és a fény erejével varázsol - ráadásul a showt egyedülálló történelmi helyszínre, Aquincumba álmodták meg, a nagy sikerre való tekintettel újra. Hiszen 2019-ben már megidézték a múltat az ősi romok között egy fantasztikus előadás erejéig.
 
Miért éppen Pink Floyd?
Az európai pop- és rockzene szerves fejlődésében a hatvanas évek második felében a pszichedelikus és a progresszív rock volt a két legnagyobb hatású vívmány, a Pink Floyd pedig már első korszakában hidat épített a két irányzat közé. Pszich-rockból lett prog-rock, majd a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára annál is sokkal több, egy utánozhatatlan életmű, sőt életérzés. Ez a megszakításokkal együtt öt évtizedes pálya az egyik legjelentősebb a modern rockzene történetében – és mai napig tagadhatatlan hatással van az egész könnyűzenei és egyéb művészeti világra..
Szálljunk be együtt az időkapszulába, és pörgessük vissza a hangulatot egészen 1970. október 2-ig... Ekkor jelent ugyanis meg az Atom Heart Mother.
 
Mit ígér a Keep Floyding erre az estére 2022-ben?
24 percnyi nagyzenekari űrrock után egy kifejezetten erős válogatást, érintve a Pompeii albumot és a Pink Floyd legsikeresebb lemezeit, a The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here és a The Wall rajongóinak kötelező program. Nagy vállalás ez a zenekarnak, számítunk rátok, vigyétek a hírét a koncertnek, osszátok meg az eseményt, hogy mindenkihez eljusson a hír. Időben vegyétek meg a jegyeket, mert az előző alkalommal is nagyon hamar teltház lett, és ez tényleg nem mindennapi helyszín, nem mindennapi program.
 
Jegyár: 6000 Ft
Helyszín: Aquincum Polgárvárosi Amfiteátrum – az Aquincum HÉV megálló mellett.
Jegyvásárlás a Tixánál!
 
 
A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.