Pontban éjfélkor debütált a világméretű lemez: a „WHAT HAPPENS AFTER MIDNIGHT?”

Pontban éjfélkor debütált a világméretű lemez: a „WHAT HAPPENS AFTER MIDNIGHT?”

Magyar, fúziós underground duó fogott össze egy globális albumprojektet: a WAVY kollektívából ismert rapper-dalszerző, Chris Villon és a top producerek közt említhető WaTa. A tíz számból álló korongon berlini, bécsi, új-zélandi/amerikai, floridai, prágai kollabokat is felfedezhetünk, akik együtt szabad zenei formákkal kísérletezve közösen bemutatnak egy hajnalba nyúló, mámorító bulizást. 
 
Egyedülálló zenei stílust hozott el hazánkba Chris Villon, azaz Bartha Zsombor, amikor megjelent eklektikus EP-jével ’I had so much FUN’ címmel - benne egy-egy feattel szereplő Co Lee és Aminon társaságában. Idén még magasabbra tette a lécet és egy szerteágazó LP-t hozott el az egyik legkeresettebb és legizgalmasabb újhullámos producerrel, WaTa-val közösen és egy sor további nemzetközi együttműködővel.
 
„Több ilyen kéne, úgy látom, nem kap elég figyelmet a közép-európai szcéna és szerintem sokkal többre hivatott, pláne keverni a nyelveket, szerintem egy érdekes és mára befogadható dolog” - emelte ki Chris Villon, aki összesen hét kollabbot vonzott be a föld minden tájáról, sokszor táv stúdiós körülmények között.
 
 
Nem is kérdés, hogy aki a korongot meghallgatja, cseppet sem szokványos élményben részesülhet: az underground pop, a trap alap party bangerek, a house-os elektro funk mellett találkozhatunk az afrobeat, távol-keleties hangzás furcsa egyvelegével, és lelassulhatunk az album közepén „megpihenős” soul atmoszférájában, és a sötétebb beatek vonzásában.
 
„Amit nagyon szeretek ebben a projektben, hogy Zsombi iszonyat nyitott stílusilag és emiatt szinte bármilyen zenei irányt ki lehet vele próbálni, és eddig minden ilyen kísérletezésből valami egészen egyedi dolog született. Szerintem nagyon színes kis anyag lett az album, és örülök, hogy amellett, hogy fülesben hallgatásra is tökéletesen alkalmas, eddigi tesztek alapján bulikban is nagyon megindulnak rá az emberek. Kifejezetten igyekeztünk egy nemzetközi szintet és hangzást megütni, úgy érzem, sikerült is” - osztotta meg WaTa.
 
 
„Szeretném még hozzátenni az egész lemezhez, hogy az összes zenei ötlet és Zsombi gondolatai is csak azért tudnak ilyen szépen átjönni, mert egy vérprofi csapatnak adtuk át az anyagot befejezésre. Innen is nagy pacsi Kovács Mikinek (mixing) és Fenyvesi Marcinak (mastering), akik életre keltették az elképzeléseinket.”