"A Pro Jam Sessionnek köszönhetem azt a vigyort az arcomon, ami egész hétre feltölt energiával"

Minden hétfő este felszabadult örömzenélés zengi be a Fröccsteraszt. A megszokott színvonalat azonban nem ugyanaz a csapat biztosítja: a Pro Jam Session tagjai között hetente váltják egymást ismert és feltörekvő zenészek. Fellépéseik improvizatívak, ezáltal pedig megismételhetetlenek – a projekt két főszervezőjével, Gerendás Rubennel és Holler Franciskával többek között az ebből fakadó örömökről és bosszúságokról is beszélgettünk.
 
Előfordult már, hogy egy improvizáció olyan jól sikerült, hogy azóta is bánjátok, hogy nem vettétek fel?
Ruben: Persze, volt már ilyen! Úgy tudom, ez egy visszatérő probléma a zenészeknél. Ilyenkor először reménykedni kezdek, hogy hátha valaki mégis felvette, ha pedig nincs szerencsém, akkor napokig hallgathatja a baráti társaságom az önmarcangolásomat…
 
 
Melyik volt a számotokra eddigi legemlékezetesebb koncertetek és miért?
Ruben: Talán a legelső jam, ami még egy másik helyszínen volt – ott szerettünk bele a projektbe. Vagy nekem személy szerint az a jam, ami a születésnapomon volt, na, az kemény este volt…
Franci: Nekem az első fröccsteraszos este. Nem számítottunk rá, hogy ennyien eljönnek, minden várakozásunkat felülmúlta. Olyan örömzenélés és egymásra hangolódás volt az első pillanattól, hogy ez azonnal átragadt mindenkire és itt is született meg a mostani „aranycsapatunk”.
 
Hogyan állt össze az alapcsapat?
Ruben: Az egész Pro Jam a három Gerendás tesó fejéből pattant ki, így a ritmusszekció és a zongoraszekció nem volt kérdéses – már csak a többi hangszeres zenész hiányzott. Nem telt sok időbe megkeresni az alapcsapatot, mivel ezekkel a zseniális muzsikus srácokkal igazán jó baráti kapcsolatban vagyunk.
Franci: Mindannyian a saját barátainkhoz fordultunk, hogy lenne-e kedvük részt venni, közösen raktuk össze a csapatot. Így van most velünk Bejan Norbi, Belegrai Gabi, Ceryák Isti, Demko Matyi, Forgács Ákos, Heilig Tomi, Herold Peti, Kebuszek Zsolti, Mackó Miki, Szabolcsi Fészek, Tempfli Erik, Tóth Marci és Usztics Pepe az alapcsapatban.
 
Mi az, ami miatt elképzelhetőnek tartjátok, hogy tíz év múlva is működjön majd a Pro Jam Session? 
Ruben és Franci: Amiatt, hogy a zene szeretete és az együttzenélés öröme kor- és időfüggetlen dolog, ez a projekt pedig pont erről szól.
 
-----
Írta: Galambosi Eszter
Fotó: BandsThroughTheLens
-----
 
A TELJES INTERJÚÉRT KERESSÉTEK A ROCKSTAR MAGAZINT A RELAY ÉS AZ INMEDIO HÁLÓZATÁBAN ORSZÁGSZERTE!
HA PEDIG ONLINE OLVASNÁTOK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK AZ ÚJSÁGOK NETFLIXÉT, A LAPTAPIR.HU-T, AHOL SOK MÁS MAGAZIN MELLETT MINKET IS TUDTOK OLVASNI!
 
Az aktuális címlapunk:
 
 

Az interjú megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.