Queen feldolgozáslemezen az Antares a Hitman újragondolásával

Queen feldolgozáslemezen az Antares a Hitman újragondolásával

50 éves a Queen. 30 éve jelent meg az Innuendo stúdióalbum. Egy német-ausztrál kiadó gondolt egyet, és nemzetközi összefogásban készített egy feldolgozás lemezt, amin helyet kaptak különböző országok zenekarai. A jövőre megjelenő album első kislemeze a magyar Antares zenekar Hitman feldolgozása lett.
 
“Szerintem a tudásunk legjavát fektettük bele egy alapból remek dal átdolgozásába. Sikerült alkotni valami különlegeset. Ennél több nem kell.” (Fecó)
 
 
Mivel a zenekar létezése óta szinte kizárólag saját dalokat játszik, a feldolgozás másfajta kihívás volt számukra.
 
“Eddig nem éreztük indokoltnak, inkább azt az energiát a saját dalok írásába fordítottuk. Persze így is megtörtént pl egy Petőfi Akusztik, ahol a Quimbytől dolgoztuk fel a Legyen Vörös c. számot.” (Dér)
 
 
A felvételkészítésen túl a nemzetközi együttműködésekért is a Noniusz Productions csapata felelt, Kovács Gábor ‘Kojak’ menedzser keze alatt.
A kiadó a német Queen Fan Clubbal együttműködésben dolgozik a jövő évi megjelenésen. Minden eladott példány után 10% az AIDS betegség terjedése ellen harcoló Freddie Mercury Phoenix Trust szervezethez kerül a bevételből.
 
 
Több infó a feldolgozásokról:
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.