Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm

Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm

Közreműködik Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & The Barbies zenekarból, Bodor Áron, az Esti Kornél frontembere, Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából és Papp Szabi, a Supernem énekese

A 2020-as év a Quimby zenekart minden szempontból a szakadék szélére sodorta. Nem csak a világjárvány okozta leállással kellett megküzdeniük, de a frontemberük – Kiss Tibi – is kényszerpihenőre vonult. A kívülről érkező és belül megélt feszültségek hatására mindenkiben felmerült a kérdés, hogy egyáltalán van-e közös jövő? A mélyponton túllendülés külső tényezők következménye volt: a barátaik, zenésztársaik segítségével újra erőre kaptak, próbaterembe vonultak és eldöntötték, hogy kapcsolódási pontot keresnek a számukra legfontosabb közeggel: a közönséggel. A járványügyi helyzet miatt, ez most egyedül az online térben tud megvalósulni. Így született megy a Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm.
 
Egy aktív zenekar számára az élő koncertek hiánya, a próbák elmaradása az egymásról való leépülést eredményezi. Alkotni, zenélni kell, hogy frontemberüket egy összeszokott csapatba tudják visszavárni – erre Tibi is áldását adta, amikor rehabra vonult. Azonban a próbák során sem Liviust, sem Dódit nem vitte rá a lélek, hogy a Tibi dalait elénekelje, ezért a hozzájuk közel álló zenészeket kérték fel erre a feladatra, akik azonnal igent mondtak az együttműködésre. A koncertfilmben közreműködik Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & The Barbies zenekarból, Bodor Áron, az Esti Kornél frontembere, Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából és Papp Szabi, a Supernem énekese, akik a saját képükre alakítottak néhány jól ismert Quimby slágert. A végeredmény minden esetben új és izgalmas. A vendégekkel való közös örömzenélésben óriási energiák szabadultak fel, amelyek közel egy éve forrongtak a felszín alatt. 
 
 
A Quimby tagjai nem először élik át frontemberük hiányát. Az elmúlt 12 hónapot meghatározó bénító tehetetlenség a barátjuk iránt érzett aggodalomból is fakad és emiatt személyes ügyüknek is érzik a függőséggel való harcot. Éppen ezért a koncertfilm bevételéből a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját szeretnék segíteni. Aki támogatói jegyet vált a Quimby Plusz-Mínusz koncertfilmre, rendhagyó módon nem a zenekart támogatja, hanem egy olyan intézmény munkáját, mint amilyenben Tibi jelenleg is a felépülésére koncentrál.
 
Tibi nélkül nem teljes a Quimby, ezt senki nem vitatja. A zenekar abban bízik, hogy a közönség is érzi, hogy minden, ami most történik körülöttük az a Tibiért is történik, akit aktívan várnak vissza a csapatba. 
 
A Quimby Plusz-Mínusz koncertfilm a jegy.hu oldalán érhető el február 27. 20:00 órától másnap 22:00 óráig az alábbi linken.