Red lights

Red lights

Feed The Mogul dal/klippremier

A már előzetesen bemutatkozott Feed The Mogul egy budapesti grunge rock formáció.
 
Tagjai: Ipolyi-Gáts Hunor (ének, gitár); Áldott András (gitár, vokál); Miricz Attila (dob, vokál); Kiss Bors Máté (bass, vokál). Ha valamelyik név ismerősen cseng, nem véletlen, hisz a tagokat ezelőtt már láthattuk több formációban, mint például a Babel, vagy a Hot Beaver.
 
Idén áprilisban jelentek meg első dalukkal, melyhez rögtön klipet is készítettek. 
 
Új anyagukat is videóval mutatják be. Ipolyi-Gáts Hunort, a zenekar énekesét, gitárosát kérdeztük a megjelenésről:
 
Hogyan született a Red Lights?
A dal alapját Andris mutatta nekem még valamikor 2017-ben. Már akkor jött a refrén dallam, magától. Próbán Ati és Bors elé tártuk az ötletet, akikkel hamar kialakult a felépítés, hangzás, és az ének további részei. A végleges, kiforott forma azonban csak a 3. felvétel során, 2018 végén érkezett meg. Tipikusan olyan nóta, aminek jót tett az érlelés.
 
Miről szól a szöveg?
A Red Lights az emberiség önpusztításáról szól.
Volt egy álmom, ahol egy üres, füstölgő terepen voltam - mint egy csatatér - nyomasztó érzéssel a levegőben. Valahol messze egy zöld villámot láttam, amit olyan hang követett, mintha valami a földre hullott volna. Ettől összerándult a gyomrom. Hamar villódzó vörös fényben úszott minden, és egy hatalmas emberáradat sodort magával. Mindenki menekült valami elől, valamerre. Az is dereng, hogy repkedő kamerákat láttam, de a többi már elveszett mire csurom vizesen felkeltem.
Sokat gondolkodtam arról, amire emlékszem ebből az álomból. Nem érdemes túl nagy feneket keríteni a dolognak, azonban amilyen hatással volt rám, azt szerettem volna éreztetni másokkal is.
Innen kezdtem el írni a szöveget, ami pedig magáért beszél.
 
Hogyan forgattátok a videót hozzá?
A klipet – mint ahogy az előzőt is – Zsoldos Dávid határozott kezei alatt készítettük. Nagy az összhang, könnyen dolgozunk együtt, hiszen Bors, Ati, Dávid, és én együtt laktunk egy időben. A vetítést Kiss Patriknak köszönhetjük, aki szintén jóbarátunk régről, és aki számunkra felfoghatatlan módszereket alkalmazva idézett meg fényeket számtalan formában. A projektort szeretném megköszönni lakótársamnak, Várallyay Benedeknek! A helyszínt a CrewBox Base biztosította.
 
Mik a terveitek a jövőt illetően?
Ami biztos, hogy június 21-én széjjel zúzzuk a Dürer Kistermet a FLOO zenekarral. Közben már most ráálltunk a következő megjelenésre, ugyanis koncepció nálunk, hogy ha tehetjük, minden dalt klipestül hozzunk ki, ami nagy meló. Annyit elárulhatok, hogy azt is Zsoldos Dáviddal forgatjuk, és az lesz az eddigi legpörgősebb kiadott dalunk.
 
Nézzétek meg őket június 21-én a Dürerben a FLOO társaságában!
 
 

Helyszín