Red Swamp - “Goddamn”

Red Swamp - “Goddamn”

A beszédes szmókermetál műfaj egyedüli képviselőjeként az idén hat éves Red Swamp ezúttal sem hazudtolja meg önmagát: legújabb, “Goddamn” című daluk a banda legerősebb stílusjegyeit vegyíti.

Bólogatásra késztető, súlyos déli riffek, füstös verzék és orbitális refrének, valamint az elmaradhatatlan katartikus kiállás is jelen van a dalban.
 
A “Goddamn” másodikként jelenik meg az új dalok közül a zenekar harmadik nagylemezéről, a “Time to Die”-ról (az első, címadó nóta (itt nézheted meg) még tavaly nyáron jelent meg, amelynek munkálatai már a finish-ben vannak a budapesti Pinewood Studio-ban.
 
A lemezt a svéd metálguru Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Soilwork, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Arch Enemy, At The Gates, Devin Townsend) mastereli, akivel a srácok már az első, “Tiszassippi” című albumukon is együtt dolgoztak.
 
A covid-időszak késleltette az eredetileg tavalyra tervezett lemezmegjelenést, azonban ez idő alatt a dalok semmit nem vesztettek súlyukból, az album üzenete pedig sajnos csak aktuálisabb lett. A “Time to Die” nagylemez hét tétele a zenekar eddigi munkásságának minden oldalát bejárja majd: a megszokott tonna-riffek és karcos/dallamos ének a trash-es őrületekben, a grunge-os húzásokban és az elmerengő sötétségben is megtalálja a helyét.
 
A Red Swamp május 20-án ingyenes nagyszabású online stream koncertet ad az Open Music Channel vendégeként, full HD képpel és analóg masterelt, stúdió minőségű hanggal. Az új dalok és az elmaradhatatlan koncert-slágerek mellett ritkán játszott számok is helyet kapnak majd a repertoárban, sőt, a zenekar külön meglepetéssel is készül majd azon rajongók számára, akik feliratkoznak az Open Music Channel támogatói közé. A livestream után ugyanis eljátszanak egy olyan plusz új dalt az érkező nagylemezről, amit korábban soha nem játszottak még élőben. A feliratkozással a zenekart és a csatornát egyaránt támogatjátok: https://www.patreon.com/openmusicchannel .
 
A “Goddamn” videoklipet az Open Music Channel operatőre, Horváth Richárd (Polecat Films) készítette.
 
 
Az új dal letölthető és megvásárolható a zenekar Bandcamp oldalán, az év során érkező új videókért pedig iratkozzatok fel a YouTube csatornájukra!