LB 27 Reggae Camp 2015 - Chezidek-interjú

LB 27 Reggae Camp 2015 - Chezidek-interjú

Július 22. és 27. között idén is elhozza nekünk Jamaikát 5 napra a Ladánybene 27. A helyszín ezúttal is Hatvan, és persze 2015-ben is lesznek fellépők a reggae őshazájából. Például riportunk alanya, Chezidek.

Hatvanban kerül megrendezésre a Reggae Camp Fesztivál, ahova egyenesen Jamaicából érkezik Chezidek július végén. Az énekes dalai a stílus imádói mellett a GTA játéksorozat rajongóinak is ismerősek lehetnek. Chezidek életét kiskora óta a zene bűvkörében éli, ahhoz azonban, hogy pénzt is csináljon belőle, el kellett költöznie szülővárosából Saint Ann Parish-ből. Eleinte Chilla Rinch néven futott, s miután befejezte a sulit, főleg MC-ként próbált meg érvényesülni, majd rájött, az MC-ség eltérítheti az ember gondolatait a spiritualitástól. Ekkor úgy döntött, elvonul a hegyekbe, egy rasta közösségbe, hogy magába szálljon. Erőt gyűjtött, hogy aztán első slágerével, a „Leave De Trees”-zel feltornássza magát a slágerlistákra. Új lemezei, dalai nagy része mind európai producerekkel készülnek. A Reggae Camp kapcsán próbáltuk szóra bírni az épp javában turnézó zenészt pár kérdés erejéig.

Hogy képzeljük el a szülővárosodat, Saint Ann Parish-t? A jamaicai kisváros hangulata nagyban hozzájárulhatott a zene iránti érdeklődésedhez.

St. Ann egy totálisan zöld terep, rengeteg vízzel és természetes látképpel. A közigazgatási egység fővárosa St. Ann’s Bay, egy szerény, fákkal övezett kis tengerparti város, ahol számos farmot lehet a termálvizekkel és folyókkal szabdalt vidéken találni.

Az első lemezed 2002-ben jelent meg, azóta még jó néhányat rögzítettél. Melyik a Te személyes kedvenced, s mi tudható a legújabb felvételeidről?

A kedvenc albumom a 2007-es Inna De Road, ami a Greensleeves Records gondozásában jelent meg. Legújabb dalaimat a „Jah Is All we Need”-et, a Black Roots kiadó, a „Build me Up”-ot, az Island Records adta ki.

Szerinted változott a reggae üzenete Bob Marley óta?

Nem, ugyanaz maradt.

Egyfolytában járod a világot, melyik a legemlékezetesebb fellépésed?

A szülővárosomban 2008-ban megrendezett The Rising Sun fesztiválos fellépésem.

Mit gondolsz a Reggae Camp fesztiválról és a meghívott fellépőkről?

Yeah. Rendben vannak!

 

MaryMoss