„Érdemes várni azt a bizonyos holnapot”

„Érdemes várni azt a bizonyos holnapot”

Aki válaszol: Rico, Miss Mood és T. Danny

Kirobbanó dallal érkeznek a trending listák örökös ostromlói! Rico és Miss Mood, valamint T. Danny neve garancia a sikerre. A hármas ezúttal egy lenyűgöző kollaborációban találkozik. Dóri gyönyörű hangja és Rico, valamint T. Danny ütős rapbetétei parázsként izzanak a dallamos zenei alapon. A fülbemászó dalszöveg a világban uralkodó bizonytalanságra reflektál és üzenetként szolgál, hogy sose adjuk fel a reményt.
 
Interjú: Császár Gergő
Fotó: Czakó Balázs
 
 
Hogyan jött az ötlet, hogy így hárman csináljatok egy közös dalt?
 
Rico: Lazán. Danival már csináltunk ketten egy tök jó dalt és tudtuk, hogy lesz még egy. Aztán amikor megkaptam a zenei részt szövegírásra és mutattam Dórinak, neki is nagyon tetszett! Szóba jött, hogy Danit erre hívnám de ott már hívnánk volt a felvetés. Ő pedig szívesen jött és megcsináltuk.
 
Miss Mood: Szó szerint bekéredzkedtem a dalba, hiszen először a fiúk kezdték el a zenei munkálatokat. Szerintem szuperül kiegészítjük egymást a dalban és nem bánták meg, hogy bevettek a buliba.
 
T. Danny: Erikkel már dolgoztunk közösen korábban, amikor felkértem őt, hogy legyen rajta az albumomon. Így már adta magát a folytatás, felkértek Dórival közösen erre a dalra. Ez azért nagy dolog, mert eddig csak egyszer fordult elő, hogy az ő formációjuk mással is zenélt. Természetesen egyből elfogadtam.
 
Hogyan zajlott a zeneszerzés, a szövegírás és az összerakás folyamata?
 
Rico: Először jeleztem a zenei producerünknek, hogy milyen hangulatban vagyok és ahhoz mérten szeretnék beszélni az elmúlt időszakról az én szemszögemből. Nagyon könnyen jött a szöveg, szinte kiömlött. Ezután átdobtuk Daninak a demót, hogy érezhesse és kiegészíthesse a részével, amit villámgyorsan tető alá hozott.
 
Miss Mood: Amikor meghallottam a zenéét, félrevonultam vele. Körülbelül fél óra múlva a készen megírt bridge-résszel tértem vissza. Nagyon könnyedén zajlott az alkotás folyamata.
 
T. Danny: Lementünk együtt Smithhez Fehérvárra stúdiózni a kész szövegekkel, ahol kis csiszolás után összeraktuk az egész dalt. Gördülékeny velük a munka, szeretek velük lógni.
 
T. Danny két éve üstökösként robbant be a zenei szcénába, több tízmilliós lejátszást generáló dalait falja a közönség. A pop-rap páros, vagyis Rico és Miss Mood már régi motorosok, a duó 2016-ban robbantotta fel a YouTube-ot és a streaming szolgáltatókat "Vihar" című remekkel, ami már több, mint 30 millió megtekintésnél jár. Szerzeményeiket nem csak a rajongók, hanem a szakma is imádja, de még közel sem fogytak ki az ötletekből.
 
Kinek mit jelent maga a dal, illetve ez az elmúlt 12 hónap? 
 
Rico: Nekem ez a dal az elmúlt hónapjaim lelkiállapotát tükrözi. 
 
Miss Mood: Szerintem rengeteg érzelem kavarog mindenki fejében ha a dal tartalmát feszegetjük. Szerettünk volna üzenni az embereknek, hogy érdemes várni azt a bizonyos holnapot, ne veszítsük el a reményt.
 
T. Danny: Számomra ez a dal teljesen jól felvázolja az elmúlt egy évet. A bezártságot, a kétségbeesést és azt a stresszes állapotot, amivel mindenki küzd ezekben az időkben.
 
Mi várható tőletek a közeljövőben?
 
Rico: Dolgozunk tovább, jönnek Rico x Miss Mood projektek és szólóban is vannak ötletek.
 
Miss Mood: Sok dal vár arra, hogy véglegesítsük őket és napvilágot lásson. Bízunk benne, hogy idén már lesznek koncertek, és az ott kapott impulzusokat is megoszthatjuk dalformában!
 
T. Danny: Ez szerintem maradjon egyelőre titok…
 
A rendhagyó felállás nem véletlen, hiszen Erik korábban már dolgozott Danival, így adta magát az ötlet, hogy ezúttal hármasban mutassák meg, mire képesek. A csapat összeszokottan dolgozott, gördülékenyen haladtak, a minőségre pedig nem lehet panasz, hiszen a dal zenei producere SMiTHMUSiX volt, aki a legsikeresebb hazai produkciókban már bizonyított.