Road Movie Guide Tillával

Road Movie Guide Tillával

Október 22-től a TV2 műsorán

Október 22-től 12 héten át a TV2 műsorán jelentkezik a Road Movie Guide Tillával. A magyar tájakat népszerű zenekarokkal bemutató Road Movie videóklipjei mellé egy-egy útifilm is készült, ahol a műsorvezető Tilla többek közt Horváth Tamással, Rúzsa Magdival, a Bagossy Brothers Company vagy a Kelemen Kabátban tagjaival járja be a zenészek kedvenc magyar vidékeit. Az első adás főszereplője Debrecen és a Tankcsapda!
 
A Road Movie dalokon és a videóklipeken át mutatja meg Magyarország és a Kárpát-medence tájait, a Balatont, a Mátrát, Tolna megyét vagy a vajdasági Kishegyest. A sorozat tizedik része, a Tankcsapda Ülj le mellém című dalának egész Debrecent megmozgató látványos klipje a napokban debütált és már százezernél is többen látták.
 
A videók mellé egy-egy Road Movie Guide című útifilm is készült, ahol a klipek hátterében feltűnő tájak főszereplővé lépnek elő. A korább csak online elérhető kisfilmek mellett az új epizódok október 22-től, a TV2 műsorán hetente lesznek láthatóak. Október 22-én éjfél előtt az első adás főszereplője a Tankcsapda és Debrecen.
 
 
Az útfilmekben megjelenik Horváth Tamás énekes nehéz gyerekkorának helyszíne Tamásiban, Domoszló, a festői mátrai falu, ahol a Road zenekar tagjai ma is élnek, Rúzsa Magdi kishegyesi iskolája. A Road Movie Guide kamerái igazán különleges helyszínekre is elvisznek: a kékestetői tévétorony lezárt teraszára, a Gyergyószentmiklós közelében található Súgó-barlangba is bejutott Tilla és a stáb.
 
"A Road Movie produkció fontos része a Road Movie Guide Tillával sorozat. Ezekben a félórás filmekben az előadók részletesen bemutatják a dalaikat ihlető tájakat. A kezdetekkor Tillát kértük fel, hogy ő legyen az a kíváncsi idegenvezető, aki a nézőknek minden érdekeset megmutat, Könyves Dina szerkesztő, és persze a zenekarok segítségével. A Road Movie célja ezzel teljes mértékben megvalósul, a filmeket látva ugyanis biztosra vehetjük, hogy a rajongók közül sokan kelnek majd útra, felfedezni a kedvenc zenekaraik szívéhez legközelebb álló tájakat.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Road Movie produkciót készítő VOLT Film producere.
 
A Road Movie nem áll meg 2021-ben sem. Az év végéig elkészülő 12 dal és klip folytatásaként 2021-ben újabb magyar tájakra indul a sorozat, újabb klipekkel, dalokkal és Road Movie Guide-okkal.