ROCK! SHOCK! POP!

ROCK! SHOCK! POP!

Interjú az Atomic Playboyz gitárosával.

A budapesti Atomic Playboyz leginkább a glam, a sleaze és a hard rock kategóriákhoz áll közel, némi punkos felhanggal vegyítve. Ezenfelül fontos számukra, hogy a külsőségekben is érvényesítsék mondanivalójukat: sminkelnek, egyedien öltözködnek, saját maguk „gyártják” ruháikat. Most fog megjelenni a GrundRecords gondozásában az első lemezük, a „Searchin’ For Gods, Livin’ Like Dogs”, aminek bemutató bulija stílusosan a Gihádalift nevű extrém turiban lesz november 30-án!
Aki válaszol: YeahTee.
 
 
Mi volt előbb? Az, hogy találkoztatok; vagy maga a zenekar ötlete, hogy ilyen zenét játsszatok?
 
Előbb ismertük egymást a klubéletből, mielőtt zenekart alapítottunk volna. Vannak átfedések, de mindegyikőnknek megvannak a „szélsőségei”. Punk-Dark-Pop-Glam, és egyéb változataik. Nagyjából a ’80as évek volt a koncepció, de ez csak alapjaiban maradt meg.
 
Mit jellemez a „Rock, Shock, Pop” jelmondat? Mi a zenekar koncepciója?
 
A Rock! Shock! Pop! a zenei zűrzavarunkat hivatott jellemezni. Nem tudtuk pontosan behatárolni, hogy sleaze, hard rock, vagy glam zenét játszunk, ezért kitaláltunk egy egyedi irányzatot. Rock, mert elvégre rockzenét játszunk; pop, mert tele van dallamokkal, de mégse az, amire az emberek asszociálnak és a külsőnk se mindennapi, ezért Shock! Pop!
 
 
Nagy hangsúlyt fektettek a látványra, a jelmezekre, ami itthon nem annyira jellemző azért, ráadásul ez a fajta zene sem elterjedt Magyarországon. Bíztok abban, hogy ez elegendő pluszt nyújt majd ahhoz, hogy fent tudjatok maradni az itthoni kis piacon?
 
Szeretünk egyedien öltözködni, és erre büszkék is vagyunk. Saját gyártású ruhák, különleges sminkek. Hitelesen szeretnénk átadni az embereknek amit csinálunk és ehhez elengedhetetlen, hogy a színpadon és a hétköznapokban is képviseljük, amit szeretünk. Itthon az emberek még nem elég nyitottak az efféle külsőre, de ezáltal, hogy minél több helyen hirdetjük, bízunk benne, hogy előbb-utóbb megváltozik, és emiatt a koncertjeinkre is többen járnak el, mert át tudják venni teljesen a hangulatot.
 
Szerinted a fiatalabb generáció hallgat még ilyesmi zenéket, érdekli őket ez a vonal a mai elektronikus, hiphop zenei trendek mellett? Nem féltek, hogy a fiatalabbak besorolnak majd a „trash” kategóriába?
 
Kezdetekben sok feldolgozást nyomtunk kedvenceinktől, emiatt megismerték, megszerették ezeket a dalokat, utánajártak a stílusnak és mindenkinek lett legalább egy kedvenc dala. A mai fiatalok többségének minden gáz, ami régi, persze vannak kivételek szerencsére, és akihez ez eljut, értékelni fogja a zenénket!
 
 
Most jelenik meg az első nagylemezetek. Hogy hangolódtatok az általatok képviselt korszakra az album készítése közben?
 
Igyekeztünk ott lenni mind a négyen a felvételi és keverési fázisoknál, így a partyhangulatot fenntartva teljes mértékben átéltük a kor füstös, felpörgött, vidám érzését.
 
Hol és mikor lehet veletek találkozni a közeljövőben? Milyen körítésre számíthatunk?
 
Következő zenekari eseményünk a release party lesz november 30-án, ahova mindenkit várunk! Dedikálással, sztorizgatással. Biztos vagyok benne, hogy ez sem lesz sablonos este! Részletek a zenekar oldalán!
 
Császár Gergő