Roma csillagok a CAFe Budapest egén

Roma csillagok a CAFe Budapest egén

East Gipsy Band: Bridge of Cultures

Az East Gipsy Band a hazai jazzélet meghatározó generációit és a roma népzene csillagait egyesíti. A zenekar muzsikája eleven bizonyítéka annak, hogy a roma zenei hagyománynak és a jazznek valóban létezik újszerű és izgalmas fúziója. A formáció október 8-án 20.00-tól az Uránia Nemzeti Filmszínházban lép fel a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.
 
A zenekar vezetője Balázs József, hazánk egyik legtehetségesebb jazz-zongoristája, a hegedûs-gitáros Sárközi Lajos, a cimbalmos Oláh Vilmos, az énekes Balogh Gusztáv, a bőgős Orbán György és Balázs Elemér dobos. A szenzációs csapat már számos országban turnézott, és eljutott Kanadába, valamint az Egyesült Államokba is, hatalmas sikert aratva a legendás New York-i Blue Note-ban és a Detroiti Jazzfesztiválon.
 
 
A formáció hét év után jelentkezik új lemezzel, Bridge of Cultures címmel, melynek műsora kontinenseket és embereket köt össze. A dalok egy mozgalmas, őszinte világba, a feltétel nélküli szeretet otthonába repítik hallgatóságukat.
Az estén Roby Lakatos, világhírű magyar hegedűvirtuóz és Tony Lakatos, nemzetközileg elismert szaxofon-fenomén is csatlakozik a zenekarhoz az Urániában.