Rudán Joe „Lírák” : Negyed évszázad legszebb rockballadái a legendás hangú frontember előadásában

Rudán Joe „Lírák” : Negyed évszázad legszebb rockballadái a legendás hangú frontember előadásában

December 5-én jelent meg Rudán Joe „Lírák” című új albuma a Hammer Records / Hammer Music gondozásában.

A válogatás lemez érdekessége, hogy hazánk egyik legnagyobb rock torkának eddigi zenekaraival előadott, néhány (lemezes) vendégszereplése során elénekelt, valamint a két évvel ezelőtt megjelent szólólemezének legszebb rockballadáiból tartalmaz egy csokorra valót. A kiválasztott 16 dal a Pokolgép, a P. Mobil, a Mobilmánia, a Dinamit és a Coda repertoárjából szemezget, de korongra került Vedres Joe, Daczi Zsolt és Ángyán Tamás albumáról, valamint az Andrásik Remo-val közösen készített lemezről is egy-egy lírai nóta.
 
 
„Tulajdonképpen a feleségemnek köszönhető az egész lemez létrejötte, ugyanis amikor várandós volt, akkor csinált magának egy lassú, lírai számokból álló válogatást, és ezt hallgatta pocakjában a kisbabával. Összeszedett körülbelül vagy harminc könnyedebb nótát a repertoáromból, az elmúlt néhány évtized során kiadott és hivatalosan eddig még meg nem jelent hanghordozókról, anyagokból. A barátnőinek is adott egy-egy ilyen CD-t, úgyhogy közkézen jártak ezek a lemezek. Szóval, innen jött az ötlet, hogy ki lehetne adni egy ilyen jellegű albumot. A válogatás során próbáltam úgy szelektálni, hogy minden korszakomból szerepeljen dal, és szándékosan karácsony előttre időzítettük a megjelenést, egyrészt a nóták jellege miatt, másrészt mert a lemez utolsó száma a „Ne engedd elmenni a mamát” című P. Mobil nóta, a hangulatából adódóan. Kapott egy remastert az anyag, hogy a dalok nagyjából egyforma megszólalásban, dinamikában, egységes hangképpel kerüljenek a korongra.”
 
Az elegáns, ünnepi hangulatú digipak kivitelben megjelenő kiadvány frontoldala a legendás hangú frontember barátja, Balter József festőművész által készített olajfestmény reprintje.
 
tracklista:
 
    Hegyeken túl
    Hős lettél
    Hűvösek az éjszakák
    Kopott ház
    Nem ismertem
    Ide tartozom
    Nekem ilyen ház kell
    Babba Mária
    Tanulj meg szeretni
    Hol van a szó
    Én ez vagyok
    Végtelen ég
    Se kártyák, se csillagok
    Ébredés
    Tedd a kezed
    Ne engedd elmenni a mamát
 
Rudán Joe-val és zenekarával idén még 20 (!) alkalommal lehet találkozni különböző helyszíneken. Részletes információ honlapjának Koncertek menüjében.