Shakedown Suzies - a svédek dirty rockra pörögnek!

Shakedown Suzies - a svédek dirty rockra pörögnek!

Itt a svéd sleaze band friss lemeze, az "A business doin’ pleasure"

Agust Ahlberg és Jon Mortensen neve ismerősen csenghet a már hazánkban is többször megfordult, melodic metalt játszó The Embodied legénységéből, a King Diamond-os Andy LaRocque pedig szinte alappillér a heavy-rajongók számára. Nos, megvillantva egy másik arcukat, most az ő közös munkájuk során született meg a hangulatában a nyolcvanas évek dirty rock aranykorát időző jönköpingi csapat, a Shakedown Suzies második korongja, "A business doin’ pleasure".
 
A karizmatikus külsejű frontember, Erik Gripestam által 2009-ben alapított közép-svédországi zenekar nem tagadja meg a gyökereit, legnagyobb múzsájuk máig az erotikába hajló füstös glam-éra - ezt az életérzést ültetik egy kicsit modernebb közegbe. 
 
A bő fél órányi vérpezsdítő, sikítás- és riffgazdag trackek masterelését a Suzies négy tagja nem kisebb szakmai méltóságra, mint Andy LaRocque-ra bízta, aki igencsak remek munkát végzett. A végeredmény tizenegy mocskos rocksláger lett.
 
S bár az "A business doin’ pleasure" lemez hivatalosan csak június 12.-én jelenik meg, a csapat több előzetessel, a legpörgősebb nótákra pedig videoklippel készült - elhúzva a mézesmadzagot a kortalan glam szerelmesei előtt.