Sting ütőhangszerese Budapesten!

Sting ütőhangszerese Budapesten!

Jó hír az igényes zene kedvelői számára, hogy egyetlen különleges alkalom erejéig a Budapesti New Orleans Music Club színpadán varázsol a legnagyobb sztárok énekes- ütőhangszerese, Vinx. A művész, aki otthonosan mozog a jazz, a bossa nova a soul és a blues műfajában is, az elmúlt évtizedekben a  zeneipar legnagyobb alakjaival dolgozott együtt. Hallható többek között Cher, Sheryl Crow, Herbie Hancock, Stevie Wonder, és Tom Jones produkcióiban, de a nagysikerű Oroszlánkirály betétdalaiban is közreműködik. Vinx, ha éppen nem egy világsztár lemezén dolgozik, akkor a bostoni Berklee Egyetem énekprofesszoraként tanít.
 
A fővárosi klubkoncert hazánk egyik vezető dobosával Banai Szilárddal és zenekara a Silhouette-el ( Milosevits Mirko, Birta Miklós és Vermes Gábor) közös projekt keretén belül szerveződött. Szilárd szerint Vinx egy igazi világsztár a szó legnemesebb értelmében, aki egyenrangú partnerként dolgozik a magyar zenészekkel.
 
"2010-ben a Szegedi Jazznapok sztárvendége volt és úgy hozta az élet, hogy volt alkalmunk kísérni a színpadon. Az életem egyik legmeghatározóbb momentuma volt. Azt az elementáris hatást szeretnénk továbbadni a hazai közönségnek,  amiről Sting is nyilatkozott korábban vele kapcsolatban. Nem kísérőzenekarként lépünk fel vele, hiszen Silhouette dalokat, és Vinx szerzeményeit is fogjuk játszani. Csányi István szaxofonos lesz az egyik vendégünk, de ezen kívül tartogatunk még pár meglepetést az estére. A koncert után 22órától pedig Dj Dominique minőségi soul funk zenékkel gondoskodik az est teljességéről. "
 
A világ legnagyobb improvizatőr énekes zenészeként számon tartott Vinx, egyetlen koncert erejéig lesz látható Budapesten, a New Orleans Music Clubban!